Turizam

ŠLJIVANČANIN: Utvrđeno 8441 nepravilnosti za tri mjeseca

svetlanao1908
G
lavni turisticki inspektor Svetlana Šljivančanin rekla je da je u protekla tri mjeseca štab za praćenje turističke sezone izvršio 16 643 kontrole i da je utvrđeno 8441 nepravilnost.

ŠLJIVANČANIN: Utvrđeno 8441 nepravilnosti za tri mjeseca
Portal AnalitikaIzvor

Ona navodi da su inspekcije prije svega djelovale preventivno i da je izdata 4731 opomena.

- U protekla tri mjeseca štab za praćenje turističke sezone, koji je formiran od strane uprave za inspekcijske poslove, izvršio je 16 643 kontrole i uvrđeno je 8441 nepravilnost koje su se odnosile na rad privremnih objekata bez odobrenja, nepostojanja ugovora između poslodavstva i radnika, nepostojanja odluke o radnom vremenu i odmoru radnika zatim i nesanitarne uslove u objektu, stavljanje robe bez porijekla, neizdavanje fiskalinih računa i niz drugih nepravilnosti – rekla je Šljivančanin.

Ona je istakala da su inspekcije prije svega djelovale preventivno.

- Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja preduzimali smo radnje i mjere ali prevashodno smo djelovali preventivno. Izdali smo 4731 opomenu odnosno ukazvali subjektima da otklone nepravilnosti. Prema svima koji nijesu postupi prema našim nalozima donijeto je 1186 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i izdato 7410 prekršajnih naloga u vreijdnosti od 1 555 984 eura. Pošto se ovi izvještaji još uvjek sumiraju ova cifra će biti oko 2 miliona eura – rekla je Šljivančanin.

 

Portal Analitika