Društvo

Vučinić: Zloupotreba državne administracije na štetu CPC

stevo
D
ogađaji u vezi liturgije u crkvi na Ivanovim Koritima očigledan su primjer zloupotebe koju namjerno vrši državna administracija na štetu Crnogorske crkve, ocijenio je potpredsjednik savjeta Mitropolije CPC Stevo Vučinić.

Vučinić: Zloupotreba državne administracije na štetu CPC
Portal AnalitikaIzvor

 

Policija je danas spriječila sveštenstvo CPC i Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) da uđu u crkvu Svetog Preobraženja povodom praznika Preobraženja.

Pristalice CPC su liturgiju održali ispred crkve na Ivanovim koritima, a MCP u Cetinjskom manastiru.

Vučinić je ocijenio, u reagovanju dostavljenom agenciji MINA, da državna administracija tajno huška Srpsku crkvu da »u isto vrijeme i u istoj crkvi u kojoj mi najavljujemo službu i ona traži da služi«.

»Ovoga puta u crkvi na Ivanovim Koritima. Umjesto da vlasti odobre CPC i CPM u različita vremena one donose rješenje o zabrani službe objema s motivom da bi moglo doći do ekscesa ukoliko se susretnu vjerujući i svještenstvo obje crkve u isto vijeme«, kazao je Vučinić.

On navodi da Beogradska patrijaršija takvom politikom zlonamjerno ukida svaku mogućnost da naše svještenstvo odsluži liturgiju u hramu. »Iako raspolaže sa svim crkva i manastirima i nema nikakve potrebe da služi baš danas i baš na Ivanovim Koritim«.

»Takva politika je uperena protiv interesa Crnogorske crkve s ciljem da je onemoguće da služi u bilo kojoj crkvi u zemlji. Njeni glavni protagonisti su korumpirana državna administracija i najviše državne adrese a beogradska patrijaršija im je samo od pomoći«, ocijenio je Vučinić.

 

 

Portal Analitika