Abiznis

DKP: Regularno proizvodimo cigarete, protiv nas se sprovodi neviđena hajka

dkpok1908
M
enadžment „Duvanskog kombinata“ u stečaju saopštio je  Portalu Analitika, da posjeduju dokumenta za proizvodnju svih cigareta kao i da su firme koje kupuju proizvode podgoričke firme legalno registrovane.

DKP: Regularno proizvodimo cigarete, protiv nas se sprovodi neviđena hajka
Portal AnalitikaIzvor

Reagujući na današnji tekst u „Dan“-u gdje se navodi da firma „Istern kompani Idžipt“ traži da se zaustavi nelegalna proizvodnja cigareta „Kleopatra“, menadžment DKP-a ističe da se protiv te kompanije vodi „neviđena hajka“ sa ciljem da se firma pošalje u likvidaciju.

- Od prošle sedmice vlada neviđena hajka preko pisanih medija na „Duvanski kombinat“ u stečaju, vezano za tekuću proizvodnju da bi se nanijela šteta i ova državna firma bila poslata u likvidaciju. DKP u stečaju posjeduje sva dokumenta za proizvodnju svih cigareta kao i legalne registracije firmi koje su kupci naših proizvoda. Dokumenta su dostupna odgovarajućim državnim organima, a "istraživački novinari" neka se bave nekim zanimljivijim temama, u nedostatku ljetnih senzacija – saopštio je menadžment DKP-a Portalu Analitika.

Menadžment DKP-a podsjeća da je „prošle sedmice objavljena senzacionalna vijest u listu "Vijesti" da je zaustavljena proizvodnja u DKP-u“.

- Istina je da smo bili primorani da izvršimo fumigaciju svih pogona, zbog spriječavanja eventualne pojave duvanskog moljca što je redovna godišnja aktivnost zbog visokih temperatura. Redovna proizvodnja se nastavlja u srijedu. Bivši a neostvareni presjednik sindikata Željko Vujadinović je pokušao da ovaj planirani prekid proizvodnje prikaže kao problem, da nanese štetu DKP - kao da je na platnom spisku neke druge firme - navode iz DKP-a.

Menadžment ističe da je izjava Vujadinovića da nije primljena junska plata „čista laž“.

- Svi proizvodni radici su platu primili u roku ,a administracija danas. Druga laž Vujadinovica je da se proizvodi 170 tona cigareta mjesečno. Mi smo tu proizvodnju imali u martu a kasnije stalni pad, da bi u junu proizveli samo 60 tona. Razlog pada proizvodnje je usporena privatizacija, što je uticalo na naše kupce i dobavljače. Iz tog razloga nam je napravljena šteta od 200.000 eura jer smo isplatili plate koje nijesmo zaradili – navodi se u saopštenju.

Atak na postojeci menadžment koji je, kako dalje navode, naslijedio dug od osam plata je bez osnova.

- Dug za plate sveden je samo na julsku platu koja je san mnogima u privredi. Sve to dovoljno govori o radu menadžmenta i realnog posmatranja stvari od strane nekoliko pojedinaca, okupljenih oko bivšeg predsjednika sindikata čije je efektivno radno vrijeme jedan sat dnevno – poručio je menadžment DKP-a.

 
Portal Analitika