Politika

JANJIĆ: Medojević nezadovoljan približavanjem Vučića i Đukanovića

1207janjicPOCETNA
D
irektor Foruma za etničke odnose iz Beograda Dušan Janjić, ocijenio je u izjavi za Portal Analitika da iza napada Nebojše Medojevića na prvog potpredsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića, stoji nezadovoljstvo dijela crnogorske opozicije poboljšanjem odnosa Podgorice i Beograda. Kako drugi razlog Janjić, navodi i činjenicu da se Medojević bavio konsultanskim uslugama prilikom nekih privatizacija u Srbiji i da ima nerasčišćene odnose sa sektorom ekonomije u Srbiji.

JANJIĆ: Medojević nezadovoljan približavanjem Vučića i Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

- Rekao bih, da se u konkretnom slučaju, radi o prenošenju tog unutar crnogorskog sukoba povodom odnosa prema Beogradu. Ključni dio opozicije je do sada smatrao da je njena privilegija dobri odnosi sa Beogradom od kojeg su neki dobijali finansijsku i svaku drugu podršku. To se očigledno mijenja sa dolaskom naprednjaka u Vladi i nastaviće da se mijenja, rekao je Janjić u izjavi za Portal Analitika.

Lider PzP-a Nebojša Medojević već danima preko društvenih mreža vodi polemiku sa SNS-om, optužujući njenog prvog čovjeka da je dio balkanske kriminalne konfederacije.

Direktor foruma za etničke odnosa navodi da je vidljivo približavanje naprednjaka i Mila Đukanovića odnosno Beograda i Podgorice što je, kako je kazao, veoma dobro.

- Pretpostavljam da je to novina za najveći dio opozicije u Crnoj Gori i da zbog toga nijesu zadovoljni i to je jedan od razloga napada Medojevića na Vučića, naveo je Janjić.

Kao drugi razlog Medojevićevih napada na Vučića, Janjić navodi i činjenicu da se lider PzP-a bavio konsultantskim uslugama prilikom pojedinih privatizacija u Srbiji.

- Tako da ne isključujem da iz tog perioda postoji neko nasleđe koje sada Medojević pokušava sa Vučićem da rasčisti kao i sa cijelim tim sektorom ekonomije u vladi Srbije što znači sa naprednjacima.

Janjić ne očekuje neke domete kada su u pitanju Medojevićevi napadi na Vučića.

- To je bura u čaši vode i trajaće dva – tri dana. Apsolutno to nema nikakv uticaj na javnost u Srbiji, i za nekoliko dana ćemo vidjeti njene domete  u crnogorskoj javnosti.

- Medojević ne može ugroziti normalizaciju odnosa Crne Gore i Srbije a to je i najvažnije. Naprednjaci i Vučić su krenuli jednim dobrim putem i ne vjerujem da će ih polemika sa Medojevićem odvratiti od toga puta, zaključio je Janjić.

Portal Analitika