Fudbal

Murinjo: Sam ću otići ako ne bude trofeja

1808murinjook
M
enadžer Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da će napustiti klub ukoliko ne donese trofeje na "Stemford Bridž". Portugalac se vratio u klub s kojim je osvojio dvije titule prvaka Engleske. Sada je obećao da će se povući ako ponovi sezonu bez trofeja, koju je imao u Real Madridu.

Murinjo: Sam ću otići ako ne bude trofeja
Portal AnalitikaIzvor

- Naravno, sve je u osvajanju trofeja. Moja DNK se nije promijenila, moja narav se nije promijenila. Nisam čovjek koji će ostati u klubu tri ili četiri sezone bez osvojenog trofeja. U ovom slučaju klub mi neće morati reći "nismo zadovoljni s tvojim radom, zbogom". Ja ću biti prvi koji će reći "dao sam sve ali nisam uspio, tako da treba da se raziđemo i pokušamo da radimo nešto drugo- naglasio je on.

Čelsi počinje sezonu u Premijer ligi  utakmicom protiv Hal sitija, a Murinjo se nada da će taj meč obilježiti početak njegovog dugogodišnjeg boravka na "Stemford Bridžu".

- Kada sam ovdje bio prvi put, tada sam još imao strast za osvajanjem titula u drugim prvenstvima i pokušavao sam se usavršiti odlaskom u druge zemlje. No, sada se ne vidim u Španiji i ne vidim se kao trener nekog drugog kluba u Italiji, osim Intera. Ne vidim se u drugim ligama jer sam povezan sa Čelsijem. Imam višegodišnji ugovor i nadam se da ćemo i po njegovom okončanju svi željeti da ostanemo na okupu - kazao je Murinjo.

 

Portal Analitika