Fudbal

Rakojević nakon svađe sa sportskim direktorom „Mladosti” htio da napušti klub!

0808RakojevicNikola
T
rener Mladosti Nikola Rakojević bio je juče nakon pobjede nad Rudarom (2:1), izričit u namjeri da napušti kormilo kluba, nakon svađe sa sportskim direktorom Veselinom Šipčićem, pišu današnje Vijesti.

Rakojević nakon svađe sa sportskim direktorom „Mladosti” htio da napušti klub!
Portal AnalitikaIzvor

Kako list navodi nevjerovatne scene odigrale su se na terenu i na ulazu u svlačionicu, samo nekoliko sekundi nakon što je sudija Željko Radunović odsvirao kraj, a Rakojević čestitao igračima i stručnom štabu na prvoj pobjedi u prvenstvu.

Kraća, ali žestoka verbalna rasprava trenera i direktora oko detalja vezanih za vođenje utakmice završila se Rakojevićevim riječima "evo ti stručnjače pa ti vodi tim".

Trener Mladosti se nakon toga vratio na teren, okupio igrače koji su ostali da istrče relaksacioni krug, a onda im saopštio šokantnu odluku da odlazi! Tek je tada počela drama...

"Šefe nemoj, ako ti odeš idemo i mi", govorili su fudbaleri i maltene jurili za Rakojevićem po terenu moleći ga da promijeni odluku, ali je iskusni stručnjak ostao nepokolebiv - "ne, sve je gotovo", navode Vijesti.

Rakojević je potom u prolazu pružio ruku Šipčiću i rekao mu "sad vodi ekipu, neka ti ovo služi na čast", a onda pozvao novinare želeći vjerovatno da i zvanično saopšti odluku da je završio misiju na Starom aerodromu.mladostok1808

Ipak, u posljednjem momentu je odustao od toga, nakon čega sa zatvorio u kancelariji sa predsjednikom Markom Mugošom, a na konferenciju poslao pomoćnika, Milovana Prelevića.

"Nadam se da će šef nastaviti, nema razloga da ne nastavi", rekao je Prelević dok su strasti još bile uzburkane.

Svako da radi svoj posao: Nikola Rakojević je u izjavi za Vijesti kazao da će tek za dva dana donijeti odluku da li da nastavi posao na klupi Mladosti.

"Da, imao sam verbalnu raspravu sa sportskim direktorom. Želim samo da ljudi shvate da svako treba da bude zadužen za svoj dio posla. Moje je da vodim tim i ne želim da mi niko zalazi u to. Tako je bilo do sada, tako će biti i od sada", kazao je Rakojević, koji je nakon meča razgovarao sa predsjednikom kluba Markom Mugošom.

"Igrače sam okupio na centru i rekao im, u slučaju da odem, da su napravili sjajan posao. Dao sam im dva slobodna dana, treba da ohladimo glave pa da vidimo šta dalje", istakao je Rakojević.

 

Portal Analitika