Društvo

Banka hrane daje doprinos obilježavanju Svjetskog humanitarnog dana

banka-hraneok1808
N
evladina organizacija Banka hrane pozvala je društvno-odgovorne kompanije i pojedince da na sjutrašnji Svjetski humanitarni dan pomognu osobama u stanju socijalne potrebe.

Banka hrane daje doprinos obilježavanju Svjetskog humanitarnog dana
Portal AnalitikaIzvor

Ujedinjene nacije proglasilesu 19. avgust Svjetskim humanitarnim danom u nastojanju da pojačaju svijesti o važnosti humanitarnih aktivnosti u svim djelovima svijeta, kao i značaju saradnje na međunarodnom nivou u ostvarivanju tog cilja. Svjetski humanitarni dan obiljezava se od 2009. godine.
Banka hrane navodi da se pridružila humanitarnim organizacijama u misiji podsticanja što većeg broja ljudi da se uključi i učine nešto dobro.
- U situaciji kada je možda više nego ikada ugroženim porodicama u Crnoj Gori potrebna pomoć neophodno je ukazati na značaj humanitarnog rada i pomoći koje humanitarne organizacije pružaju ugroženom stanovništvu - piše u saopštenju te nevladine organizacije.
Taj dan je, smatraju oni, prilika da se vlade svih država podsjete na odgovornost da zaštite i obezbijede sigurnost za sve ugrožene .
- Potrebno je ojačati svijest o postojanju principa kojima se rukovode humanitarne organizacije: humanost, nepristrasnost, dobrovoljnost - poručili su iz banke hrane.
Volonteri Banke hrane su, saopšteno je, za tri i po godine postojanja u Crnoj Gori podijelili više od 87 tona hrane i higijenskih sredstava, koje su reallizovali kroz 440 akcija i time pomogli oko 30 hiljada osoba u stanju socijalne potrebe.
- Svjetski humanitarni dan nudi priliku da preispitamo vlastite živote i razmislitimo šta možemo učiniti kako bismo pomogli ljudima koji su izloženi teškoćama - piše u saopštenju.
Banka hrane je u avgustu donirala 779 kilograma hrane i higijenskih sredstava kroz devet akcija.
- Pozivamo sve društveno odgovorne kompanije kao i pojedince da daju svoj doprinos u obilježavanju ovog važnog datuma za sve ugrožene ljude u svijetu - zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika