Svijet

Skaj Njuz: Vojnik kriv za smrt princeze Dajane?

dijanazajedok1808
T
V stanica "Skaj njuz" javila da postoje informacije da je za smrt princeze Dajane odgovoran jedan bivši britanski vojnik.

Skaj Njuz: Vojnik kriv za smrt princeze Dajane?
Portal AnalitikaIzvor

Pozivajući se na neimenovane izvore, "Skaj njuz" je naveo da je za njihovu smrt odgovoran bivši britanski vojnik, te da je ta informacija došla od svekra i svekrve tog vojnika. 
"Ta informacija je nedavno došla do Skotlanda jarda preko Kraljevske vojne policije. U toj informaciji se, kako smo razumjeli, pominje i nešto poznato kao Dajanin dnevnik", rekao je novinar "Skaj njuza" Martin Brant koji prati kriminal.

Londonska policija ispituje nove informacije koje je primila o pogibiji princeze Dajane i egipatskog milionera Dodija al Fajeda, saopštio je Skotland jard.

U saopštenju se ističe da se "prikupljaju" detalji i "procjenjuje njihova relevantnost i kredibilitet", ali da nije u pitanju nova istraga o pogibiji para u nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, javio je BBC.

Procjenu novih informacija izvršiće Specijalistička komanda za krivična djela i operacije, a u saopštenju se navodi i da se smrt princeze Dajane i Dodija al Fajeda "detaljno istražuje i ispituje" u sudskom pretresu u Kraljevskom sudu pravde u Londonu. kola

U sudskom pretresu iz 2008. godine utvrđeno je da je par poginuo zbog "velike nebrige" vozača. 
Portparol policije u Londonu nije govorio o izvoru novih informacija, ističući da njihovo ispitivanje nije dio policijske istrage o navodima da je par ubijen, što je tvrdio otac Dodija al Fajeda, Mohamed, bivši vlasnik lanca robnih kuća "Herods". 
U decembru 2006. godine u izvještaju te istrage navedeno je da nisu pronađeni dokazi da je par ubijen. 
Princeza Dajana, bivša supruga princa od Velsa Čarlsa i majka prinčeva Vilijama i Harija, imala je 36 godina kada je poginula. 
Ona i Fajed su stradali kada je vozač automobila u kom su se nalazili udario u stub u jednom tunelu u Parizu. 
U sudskoj istrazi je utvrđeno da su pogibiji doprinijeli paparaci, koji su jurili za parom na motorima, činjenica da je vozač bio u alkoholisanom stanju i to što Dajana i Dodi nisu vezali pojaseve.

 

Portal Analitika