Ostalo

Nikšićki biciklisti uspješni u BiH

1708-biciklizam
N
ikšićki biciklisti bili su uspješni na takmičenju u Zenici u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Nikšićki biciklisti uspješni u BiH
Portal AnalitikaIzvor

 

U jednom danu odrzane su dvije  kvalitetne drumske biciklističke trke.

Prvo je startovalo Otvoreno brčko prvenstvo  Premijer lige Bosne i Hercegovine, pa potom Kriterij ulicama Zenice uz učešće biciklista iz Sbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hrcegovine.

Crnu Goru su predstavljali Niksićani  Boban Despotović u kategoriji „juniori“, Miloš Nikčević u kategoriji „Under – 23“ i Rajko Bezmarević u kastegoriji „ELITE“, svi biciklisti nikšićkog „NIK BAJKA“.

I pored toga što im je ovo bio prvi zvanični nastup na drumskoj trci crnogorski biciklisti postigli su zapažen uspjeh.

Bobanu Despotoviću je na brčkom  prvenstvu pripalo treće, a na Kriteriju četvrto mjesto.

U konkurenciji  biciklista do 23 godine na brdskom prvenstvu Premijer lige BiH Miloš Nikčević je osvojio drugo mjesto iza Mensura Ćorića iz Tuzle na prvom, a ispred njegovog sugrađanina Muja Kurtovića na trećem mjestu.

U kategorijni „ELITE“ vrijedan rezultat postigao je Rajko Bezmarević osvajanjem 6 mjesta. Bezmarević je i na Kriteriju ulicama Zenice dobro vozio, ali je zbog gumi-defekta morao da odustane.

Uspješan nastup crnogorskih biciklista na drumskom takmičenju može biti dobra uvertira da  poslije dvadesetogodišnje pauze u Crnoj Gori ponovo krene drumski biciklizam.

Foto: kamenagora.com

Portal Analitika