Ostalo

Rikardo uz Fetela u Red Bulu

1708-formula
N
jemački „Bild“ danas je objavio da će Australijanac Danijel Rikardo biti timski kolega Sebastijana Fetela u Red Bulu naredne sezone.

Rikardo uz Fetela u Red Bulu
Portal AnalitikaIzvor

U slučaju da austrijska ekipa tu vijest potvrdi, Rikardo će u timu zamijeniti svog sunarodnika Marka Vebera, koji će se povući iz Formule 1 na kraju ove godine i preći u Svjetski šampionat izdržljivosti, u kojem će braniti boje Poršea.

Prema ekskluzivnom saznanju “Bilda”, Rikardo će biti predstavljen kao vozač Red Bula na Velikoj nagradi Belgije naredne nedjelje. Aktuelni šampion Formule 1 u konkurenciji konstruktora nije još komentarisao vijest koja se pojavila u njemačkom listu, ali se sjećamo situacija u prošlosti kada je baš “Bild” objavio tačne informacije. Takav slučaj je bio sa prelaskom Fernanda Alonsa u Meklaren, a potom i Ferari, kao i Kimija Raikonena u italijansku ekipu.

Poslednjih nedjelja dosta se spekulisalo oko toga ko će voziti uz Fetela u Red Bulu od naredne sezone, a u konkurenciji je bio Raikonen, ali i Alonso, ma koliko to iznenađujuće zvučalo. Poslednjih dana pojavile su se informacije da bi čak Finac mogao da se vrati u italijanski tim i bude Alonsov timski kolega, ali su iz Ferarija to demantovali.

24-godišnji Rikardo od nižih kategorija ima podršku Red Bula, a trenutno drugu sezonu brani boje ekipe Toro Roso. U Formuli 1 je debitovao na trci u Velikoj Britaniji 2011. godine, kao vozač ekipe HRT, ali uz podršku Red Bula.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Belgije na stazi “Spa Frankoršamp” 25. avgusta.

Izvor: b92.net

Portal Analitika