Fudbal

Benteke zabrinuo "tobdžije"

1708-fd-2
P
rvi dan i odmah iznenađenje, Aston Vila pobijedila je Arsenal sa 3:1 u prvom kolu Premijer lige.

Benteke zabrinuo "tobdžije"
Portal AnalitikaIzvor

Vest Hem je bio siguran sa 2:0 protiv uplašenih debitanata iz Kardifa, dok je Fulam minimalnim rezultatom slavio u Sanderlendu.

U meču sa dva preokreta Norič i Everton su remizirali 2:2, dok je Sautempton golom iz penala u nadoknadi vremena slavio nad Vest Bromvičem u Birmingemu. Liverpul je na premijeri sezone savladao Stouk, od 18:30 Junajted počinje odbranu titule u Svonsiju.

U nedelju Totenhem gostuje Kristal Palasu, a Čelsi dočekuje Hal Siti. Kolo će u ponedeljak zatvoriti Mančester Siti i Njukasl Junajted.

Neće biti laka i ova sezona za navijače Arsenala. Prošle su se namučili da izbore kvalifikacije za mjesto u Ligi šampiona, a kako je krenula ova, četvrto mjesto bi ponovo moglo da bude uspjeh.

Dobro je krenulo za "tobdžije", već u šestom minutu Vilšir, Kasorla i Čemberlen su sjajno kombinovali i omogućili Olivijeu Žiruu da lako donese prednost domaćinu.

Kontrolisao je Arsenal meč još neko vrijeme, a onda se sve srušilo polovinom prvog dijela igre. Aston Vila se razigrala i sa dvije slične akcije u narednih 40 minuta dobila dva penala preko Gabrijela Agbonaora.

Prvi je bio zasluženo dosuđen, Vojček Šćešni je oborio krilnog igrača i dobio žuti karton. Loptu je uzeo Kristijan Benteke koji je loše šutirao, ali mu je Poljak odbio loptu pravo na glavu i Belgijanac je izjednačio.

U drugom dijelu Agbonlaor je pao posle duela sa Loranom Košjelnim, a sudija je ponovo svirao na bijelu tačku, što je bila pomalo diskutabilna odluka. Ovaj put Benteke je bio mnogo sigurniji i stigao do osmog gola u poslednjih osam utakmica u Premijer ligi. Opravdao je nadimak Bentegol.

U finišu meča Arsenal je krenuo na sve ili ništa, pet minuta posle drugog gola Košjelni je isključen, a pet minuta prije kraja Aston Vila je poslije sjajne kontre potvrdila pobjedu golom beka Antonija Manuela Lune.

Zanimljivo je bilo u Noriču gdje su navijači vidjeli četiri gola i remi. Domaćin je poveo protiv Evertona u 51. minutu golom Vitakera, ali su "karamele" izjednačile za samo 15, preko Barklija i Kolmana. Ipak, 20 minuta prije kraja Holanđanin Riki van Volfsvinkel je na svom debiju donio bod "kanarincima".

Kardif se uplašio debija u Premijer ligi i to je Vest Hem znao da iskoristi. Sat vremena gosti iz Velsa nisu uspjeli da zaprijete golu domaćina na Apton Parku, a u međuvremenu su Džo Kol i Kevin Nolan bili precizni za tri boda "čekićara".

 

Sautempton je bio u podređenom položaju u Birmingemu, ali je golom Rikija Lamberta iz penala u 90. minutu savladao Vest Brom. Minimalan trijumf ostvario je i Fulam, Demijen Daf je proigrao Pajtima Kasamija koji je glavom srušio tim Paola di Kanija.

Premijer liga 1. kolo:

Liverpul – Stouk 1:0

Staridž 37

Arsenal – Aston Vila 1:3

Žiru 6 - Benteke 22, 62p, Luna 86

Norič – Everton 2:2

Vitaker 52, Van Volfsvinkel 71 - Barkli 61, Kolman 66

Sanderlend – Fulam 0:1

Kasami 54

Vest Hem – Kardif 2:0

Kol 13, Nolan 76

Vest Bromvič – Sautempton 0:1

Šo 90p

18:30 Svonsi – Mančester Junajted

Nedelja:

14:30 Kristal Palas – Totenhem

17:00 Čelsi – Hal Siti

Ponedeljak:

21:00 Mančester Siti – Njukasl

Izvor: b92.net

Portal Analitika