Region

Nikolić Obami: Ne priznajemo Kosovo ni po cijenu ulaska u EU

1708-nikolic
P
redsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio, na sastanku sa Obaminim polubratom, da je Srbija odlučna da ne prizna Kosovo čak i po cijenu da ugrozi svoj ulazak u EU.

Nikolić Obami: Ne priznajemo Kosovo ni po cijenu ulaska u EU
Portal AnalitikaIzvor

"Srbiju sada očekuje period razvoja i prosperiteta, nalazimo se na putu za ulazak u Evropsku uniju, toliko smo uporni da ne priznamo nezavisnost Kosova i Metohije da smo spremni da ugrozimo taj put, koji jeste naša budućost, ali postoji nešto što se zove ponos", rekao je Nikolić na sastanku.

Nikolić je rekao i da se nada da će Balkan u budućnosti živjeti u miru.

Abongo Malim Obama, brat američkog predsjednika Baraka Obame, rekao je da je važno ono što je zajedničko, a ne različito, jer je to ključ mira i stabilnosti.

Predsjednik Balkanskog kluba mira Osmo Vatreš, koji je bio na sastanku Nikolića i brata američkog predsjednika, odao je priznanje Nikoliću za dosadašnji rad na dužnosti predsjednika Srbije, saopštila je pres služba predsjednika Srbije.

Malik Obama je izjavio da je došao u posjetu Srbiji i Balkanu da bi promovisao mir.

Polubrat predsjednika SAD Abongo Malik Obama je i predsjednik fondacije "Barak H. Obama". Fondacija je nazvana po zajedničkom ocu Baraka i Abongoa Obame, Baraku Huseinu, koji je bio jedan od najzaslužnijih za privredni razvoj Kenije.

Izvor: b92.net

Portal Analitika