Svijet

Nova optužnica protiv Pistorijusa

pistorijus
J
užnoafrički atletičar Oskar Pistorijus suočava se sa novim optužbama, pošto će protiv njega biti podnijeta prijava zbog neovlašćene upotrebe oružja u javnosti.

Nova optužnica protiv Pistorijusa
Portal AnalitikaIzvor

Mediji u Južnoj Africi su objavili tu vijest u petak, samo tri dana prije nego što će se Pistorijus pojaviti pred sudom, kada će mu biti pročitana optužnica zbog ubistva djevojke Reve Stenkamp.

Prema izvorima medija, nova optužnica tiče se incidenata koji su se desili u januaru, kada je Pistorijus pucao iz svog pištolja u jednom restoranu, a potom i iz kola kada se vraćao sa odmora. Oba incidenta desila su se prije smrti njegove djevojke.

Pistorijus će u ponedeljak zvanično biti optužen za ubistvo sa predumišljajem, a to pojavljivanje pred sudom trebalo bi da bude kratko, pošto će slučaj biti predate višem sudu, pošto se odredi datum početka suđenja.

Južnoafrički paraolimpijac je priznao da je ubio Stenkampovu 14. februara ove godine kroz vrata kupatila, ali je istakao da je to učinio mislivši da je provalnik. Tužilaštvo tvrdi da je Pistorijus učinio to sa predumišljajem i ističe da će tokom suđenja to i dokazati. (B92)

Portal Analitika