Politika

Mustafić: Bošnjačka stranka spremna i za izbore

mustafic
P
otpredsjednik Skupštine Crne Gore i jedan od čelnih ljudi Bošnjačke stranke Suljo Mustafić zadovoljan je onim što je Skupština uradila u proteklih 12 mjeseci. On je intervjuu Vikend novinama kazao da vjeruje da će se Demokratska partija socijalista DPS i Socijaldemokratska partija SDP dogovoriti o spornim pitanjima ali, je naglasio i da je, BS spremna i za izbore ako do njih dođe.
Mustafić: Bošnjačka stranka spremna i za izbore
Portal AnalitikaIzvor

„Naravno, ako se ne mogu naći održiva rješenja, ako se nesuglasice prodube, može doći i do raspisivanja vanrednih izbora. Naravno, ni to nije nemoguće, mada ne vidim šta bi se time dobilo. U svakom slučaju, mi iz Bošnjačke stranke, kao i ostale partije manjina, pažljivo pratimo razvoj događaja, veoma smo zainteresovani za stabilnost na političkoj sceni, ali smo spremni i za drugačiji razvoj događaja“, istakao je on.

Prema njegovim riječima DPS nije ispoštovala sve stavke iz koalicionog sporazuma, ali on očekuje da će sve biti realizovano.

„Sporazum koji smo potpisali, a koji se tiče učešća u vlasti je samo djelimično realizovan i dinamika realizacije tog sporazuma nije dobra, a mi smo više puta iskazali nezadovoljstvo tim činjenicama. Naravno, dio sporazuma jeste ispunjen, ali ne u onim rokovima u kojima je to dogovarano. Smatramo da kad sa nekim gradimo partnerstvo, ono mora biti zasnovano, prije svega, na međusobnom povjerenju koje i kroz ispunjavanje međusobnih obaveza treba biti potvrđeno“, rekao je Mustafić. (Vikend novine, CdM)

 

Portal Analitika