Abiznis

Predsjednik Atlas Grupe u Privrednoj komori Beograda

okknezevic1
N
a sastanku održanom danas u Privrednoj komori Beograda predstavnici Međunarodnog kongresa industrijalaca i preduzetnika zajedno sa vodećim regionalnim privrednicima ocijenili su da bi se saradnja te asocijacije sa privrednicima regiona mogla značajno unaprijediti u brojnim oblastima, saopšteno je iz Atlas grupe.

Predsjednik Atlas Grupe u Privrednoj komori Beograda
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici Međunarodnog kongresa industrijalaca i preduzetnika ocijenili su da bi zemlje zapadnog Balkana i te osocijacije mogli sarađivati u brojnim oblastima. Neke od njih su energetska efikasnost, reciklaža guma, korišćenje obnovljivih izvora energije, širenja primjene javno-privatnog partnerstva u tim oblastima kao i saradnja u poljoprivredi i turizmu. Na sastanku je istaknut i značaj bankarskog i finansijskog povezivanja balkanskog regiona.

IMG_2406
Sastanku čije je domaćin bio predsjednik privredne komore Beograda, dr Milan Janković, prisustvovali su Oleg Berezovoj- potpredsjednika Međunarodnog kongresa indrustrijalaca i preduzetnik (ICIE) iz Moskve, Janez Podobnik- zamjenik direktora Međunarodnog centra za promociju preduzetništva ICPE iz Slovenije, Duško Knežević predsjednika ATLAS GRUPE, Branislav Bugarski, pokrajinskog sekretara Autonomne Pokrajine Vojvodine.

„Danas ekonomske integracije nisu imperativ samo za zemlje zapadnog Balkana nego i za sve zemlje koje ulaze u kongres i koje nas objedinjavaju u biznisu u Evropi ili Aziji. Danas svi traže izlaz iz krize“, ocijenio je Oleg Berezovoj, potpredsjednik Međunarodnog kongresa indrustrijalaca i preduzetnika ( ICIE).

Na sastanku održanom u Privrednoj komori Beograda Berezovoj je vodećim regionalnim privrednicima predstavio sistem funkcionisanja te asocijacije kao i mogućnosti saradnje. U dobrom povezivanju privrednika sa tom asocijaciojom razvojnu šansu vidi i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

„Atlas grupa ima posebno interes za produblivanje saradnje sa ovom asocijacijom jer imamo banku u Moskvi, a veliki broj kompanija sa prostora bivše Jugoslavije prisutan je na ruskom tržištu“, kaže predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

I u Privrednoj komori Beograda smatraju da saradnja sa Međunarodnim kongresom indrustrijalaca i preduzetnika predstavlja razvojnu šansu.

„To je podrška projektima i finansiranju i investicijama u republici Srbiji i u regionu kroz republiku Srbiju“, smatra predsjednik Privredne komore Beograda Milan Janković.

Međunarodni kongres industrijalaca i preduzetnika (ICIE) je asocijacija koja je osnovana prije 22 godine nakon raspada Sovjetskog Saveza. U svom članstvu broji 28 zemalja članica bivšeg ruskog saveza, Azije, jugoistočne Evrope i od skoro Japana.

 

Portal Analitika