Politika

MARTINOVIĆ: Pozitivna se jedino saopštenjima zalaže za interese građana

okmartin
P
ovodom jučerašnjeg saopštenja Pozitivne Crne Gore, koje potpisuje gospodin Dragan Cvetković, reagovanjem se danas obratio predsjednik OO Demokratske partije socijalista Cetinja Jovan Martinović.

MARTINOVIĆ: Pozitivna se jedino saopštenjima zalaže za interese građana
Portal AnalitikaIzvor

„Potpisniče saopštenja Pozitivne Crne Gore, možete se Vi jedino saopštenjima ’zalagati’ za interese građana. Na drugo od Vas nijesu ni navikli. Ali, sve što ste naveli u posljednjem od saopštenja koje potpisujete, uglavnom je netačno ili paušalno izrečeno. No, u nekim se konstatacijama i slažemo. Potpisniče saopštenja Pozitivne Crne Gore, hvala Vam što procjenjujete da je inicijativa lokalnog strateškog partnera gradske uprave, uspješna, kada govorite o „Obodu“. U tome se slažemo. Biće ih još više i uvjereni smo da će im lokalna uprava, predvođena gradonačelnikom Bogdanovićem, i dalje pružati podršku i stimulanse, kojima se Vi i slični tako žustro protivite. Slažemo se sa Vama i da je pomenuti preduzetnik, uz podršku lokalne vlasti, otvorio deset novih radnih mjesta. A pošto Vam računanje očigledno nije jača strana, pa se pitate da li se nama priviđa 50 novih radnih mjesta, dozvolite da Vas podsjetim na činjenice koje pokušavate prećutati. Da li zaista nijeste znali da će još 30 naših sugrađana do kraja ljeta naći zapošljenje kod još jednog strateškog partnera Prijestonice? Da li ste neupućeni i povodom toga da će već ovog mjeseca biti otvoreno novih petnaestak radnih mjesta u Dnevnom centru za djecu i mlade sa teškoćama i smetnjama u razvoju, iza čega, opet, stoji lokalna vlast? Biće da ste jako neupućeni. A biće da su i to ’sporne’ i ’beskorisne’ aktivnosti. Eto, gospodine Cvetkoviću, kome se priviđa. Eto, gospodine Cvetkoviću, odakle i više od 50 radnih mjesta ovog ljeta. Eto, gospodine Cvetkoviću, ko bezuspješno pokušava obmanuti naše sugrađanke i sugrađane. I eto, potpisniče saopštenja Pozitivne Crne Gore, u koga su „kratke noge“. Kao i uvijek - samo u Vas. Potpisniče saopštenja Pozitivne Crne Gore, hvala Vam i što ste potvrdili svoj istorijat skoka iz partije u partiju. Juče u jednoj, danas u drugoj, sjutra u trećoj partiji i listi. Interesantna i burna politička biografija. Od srca Vam želim da prebrodite svoju nervozu koju ispoljavate ovih dana, a onda i da konačno nađete političko jato u kojem ćete se skrasiti, barem na sljedećih pet godina.

Potpisniče saopštenja Pozitivne Crne Gore, sa žaljenjem konstatujem da Vi opet nemate predstavu kome se obraćate i na čije navode reagujete. Javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ - Cetinje ne možete se obraćati preko naše adrese. Ipak, ponešto o njihovom radu znamo - pa i to da su u pomenutom, kao i u svakom drugom javnom preduzeću, a i kao u samoj lokalnoj upravi, u posljednjih nekoliko godina, plate redovne, uredne i stabilne. Vašu lažnu zabrinutost i navodnu neupućenost, stoga, ostavite za neke druge prilike.

Potpisniče saopštenja Pozitivne Crne Gore, tužno je kada Vaš rad ne može pohvaliti niko drugi - pa ste prinuđeni da to činite sami. Još je tužnije što se to hvalisanje svodi uglavnom na netačne tvrdnje. Ipak, apsurno je da i sami, govoreći o Vašem rukovođenju „Vodovodom“, spominjete sve osim osnovnu djelatnost tog preduzeća - vodosnabdijevanje. A to, valjda, ne smijete pomenuti od stida. Jer, ako nas sjećanje dobro služi, baš u doba ’šefovanja’ gospodina Cvetkovića, dnevne restrikcije u vodosnabdijevanju bile su sastavna stvar cetinjske svakodnevice. Nadalje, najviše uspjeha „Vodovod“ je tada imao u obmanjivanju građana i izmišljanju navodnih ’kvarova’ kada su bespotrebno, u sred dana, čitavi djelovi grada isključivani sa mreže.

Potpisniče saopštenja Pozitivne Crne Gore, građani Cetinja nijesu žiranti i taoci lokalne uprave. Za razliku od tmurnih dana kad ste Vi imali svoj ’minut slave’, ona ove godine nije imala kreditnih zaduženja. Čisto da razbijemo i tu zabludu koju želite plasirati kroz svoja saopštenja...

Na kraju, sva istina Vam je toliko jaka koliko i ’obećanje’ da neće doći do usvajanja dokumenata zahvaljujući kojima će Cetinjanke i Cetinjani, sasvim zakonito, dobiti ono što im je i obećano od strane odgovornijih struktura od Vaše - a to su nova radna mjesta. Za to ćemo se, kao stranka koja je zastupljena u radu gradskog parlamenta, izboriti već na narednoj sjednici u Skupštini grada. A to ćemo učiniti zato što želimo dobro svom gradu i svojim sugrađanima, i zato što smo Cetinjanke i Cetinjani, od Cetinjana- kaže se na kraju saopštenja OO DPS Cetinje koje potpisuje Jovan Martinović.

 

Portal Analitika