Politika

SNS: Medojevića plaćao Zemunski klan, možemo to i da dokažemo

okmihajlovic
P
otpredsjednica Srpske napredne stranke (SNS) i ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da je potpuno jasno da postoji sprega tajkuna i pojedinih političara, kao i "analitičara" kako bi, bez argumenata, napadali tu stranku i njenog lidera Aleksandra Vučića. Na pitanje da prokomentariše nedavne napade Nebojše Medojevića na SNS i predsjednika stranke Vučića, ona je upitala je li to onaj čovek koga je plaćao Zemunski klan i koji danas govori o SNS i predsjedniku stranke Aleksandru Vučiću.

SNS: Medojevića plaćao Zemunski klan, možemo to i da dokažemo
Portal AnalitikaIzvor

"Ko plaća te analitičare? Da li je to Miroslav Mišković?", zapitala je Mihajlović.

Na pitanje novinara koji su to ljudi u pitanju, ona nije navela konkretna imena, ali je istakla da bi bilo bolje da postoji ozbiljna opozicija koja bi iznosila ozbiljne kritike i time uticala na bolji rad vlade. Mihajlović je navela da je cilj naprednjaka pored ostalog i to da oni koji se u budućnosti budu bavili borbom protiv korupcije i kriminala ne dođu u situaciju da budu napadani upravo od takvih ljudi.

Komentarišući, kako je rekla, priče o nekakvoj autokratiji, potpredsjednica najveće proevropske stranke u Srbiji je rekla da ih ne razumije, jer ako je većina za ono što radi SNS i njen predsjednik, "onda je to, valjda, demokratija".

"Da li je beskompromisna borba protiv korupcije i kriminala, činjenica da u toj borbi nema zaštićenih, nalaženje starteškog partnera za JAT, stvaranje novog investicionog ambijenta, da li je sve to autokratija", zapitala je funkcionerka naprednjaka.

Na pitanje da prokomentariše nedavne napade Nebojše Medojevića na SNS i predsjednika stranke Aleksandra Vučića, ona je rekla: "Medojević? To je onaj čovjek koga je plaćao Zemunski klan i koji danas govori o SNS i predsedniku stranke Aleksandru Vučiću? Bilo bi mu bolje da se bavi, na primjer, Kombinatom aluminijuma u Podgorici i tužbama, odnosno ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, nego unutrašnjim stvarima Srbije".

Kako je rekla, njeno pitanje za Medojevića bilo bi: "Je l vas i sada opet neko plaća?"

Na pitanje novinara da objasni informaciju da je Medojevića plaćao Zemunski kriminalni klan, ona je odgovorila: "Mi imamo takve informacije. Ako bude reakcije, možemo da ih dokažemo."

Medojević je poslednjih dana u više navrata izjavljivao da je promjena vlasti u Srbiji dovela do "obnavljanja uticaja balkanske mafije" i da srpski premijer i prvi potpredsednik vlade, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, štite odbjeglog narko-bosa Darka Šarića.

(e-novine)

 

 

Portal Analitika