Društvo

Tuponja: Da li je kompetentna firma koja je rušila hotel Crna Gora?

gorann
P
ozitivna Crna Gora izražava ozbiljnu zabrinutost u vezi kompetentnosti firme koja izvodi radove ili bolje rečeno ruši hotel Crna Gora, ako se njima prema sopstvenim navodima dešava da im se “uruši” cijela jedna zgrada, ocijenio je poslanik Pozitivne Goran Tuponja.

Tuponja: Da li je kompetentna firma koja je rušila hotel Crna Gora?
Portal AnalitikaIzvor

 

On se se pita kako je uopšte bilo moguće da jedna firma dobije dozvolu da radi poslove koje koji očigledno nije u stanju da sprovede.

-  Ne zaboravimo ovdje se radi o objektu za boravak ljudi, imajući u vidu dosad pokazanu stručnost firme koja “nije predvidjela sve okolnosti koje su dovele do urušavanja kamene fasade” opravdano izražavamo veliku zabrinutost za realizaciju ovog objekta u pogledu sigurnosti osoba koje će kasnije  koristiti ovaj objekat, smatra Tuponja.

- Logički se postavlja pitanje da li je ovaj propust ili tačnije niz propusta posljednji u nizu koji će se dogoditi  ili ih možemo očekivati još? Što je sljedeće? Da li će sljedeći put biti neko povrijeđen ili nešto još gore?, pita se Tuponja.

Pozitivna sumnja u istinitost iskaza da se sve dogodilo slučajno i da je došlo do “neplaniranog urušavanja”, jer da je to bilo baš tako neplanirano ne  bi investitor zatvarao ulicu Slobode dok su rušili neki pomoćni objekat u dvorištu hotela, ne bi se to radilo početkom avgusta po najvećim  vrućinama kad je najmanji broj ljudi u gradu, ne bi “neplanirana omaška” trajala danima.

- Prije će biti da je investitor potpuno svjesno i uz saglasnost vlastodržaca uradio što je uradio i da je sad samo malo zatečen burnom reakcijom nezadovoljnih građana i da sad zapravo svim  ovim pomiriteljskim tonovima pokušava da “ispegala” nešto što se “ispeglati” ne može. Stiče se utisak da su sad svi učesnici ovog nedjela od inspekcije do izvođača dobili instrukcije iz jednog centra moći da se  ponašaju kooperativno, konstruktivno, da predlažu rješenja, da se ova stvar što prije i po svaku cijenu stiša, prevelika se prašina digla, a onda kad se stiša onda može opet sve po starom tj. po svome, kaže Tuponja.

Prema njegovim riječima, vratiti nešto u pređašnje stanje je teoretski i praktično moguće, postoje stotine primjera širom svijeta gdje su takvi izuzetno skupi i  zahtjevni poduhvati napravljeni, ali zar iko vjeruje da će se to ovdje desiti?

- Zar iko vjeruje da investitor koji omaškom sruši cijelu zgradu može ili uopše želi, da odradi filigranski posao vraćanja jednog po  jednog kamena na njegovo mjesto prije rušenja? Ako je to moguće ja bih rado tražio od DPS-a i njegovih saučesnika da  vrati ne hotel nego državu Crnu Goru u pređašnje stanje i isprave sva  rušenja i urušavanja tokom njihove dugogodišnje vladavine, zaključio je Tuponja.

Portal Analitika