Košarka

Košarkaški fenomen: Srednjoškolska zvijezda bez lijeve podlaktice

kosarkasok1608
Z
ak Hodskins
je košarkaš koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovaj 191cm visok bek rođen je bez podlaktice lijeve ruke, ali to ga nije spriječilo da postane srednjoškolska zvijezda u Džordžiji.

Košarkaški fenomen: Srednjoškolska zvijezda bez lijeve podlaktice
Portal AnalitikaIzvor

Svet je prvi put mogao da se uvjeri u njegove košarkaške kvalitete u decembru 2012. godine kada je video na YouTube-u sa njegovim potezima u dresu lokalne (džordžijske) škole u Alfaretu, pregledan više od 3,3 miliona puta. 
Od juče, životna priča 17-godišnjeg Zak Hodskinsa dobila je novi obrt - Univerzitet Florida – jedan od najboljih košarkaških koledža, ponudio mu je mjesto u svom timu – „Florida Gatorsa“ - kada završi srednju školu sledećeg ljeta.

Ponuda podrazumeva da će Zak imati zagarantovano mjesto u ekipi, ali da neće dobiti sportsku stipendiju - mada je ostavljena mogućnost da nju može da "zasluži" tokom studija.

Iako ova ponuda nije idealna, za školu kalibra Floride, smatra se da je nešto što se ne propušta. 
Ali, Hodskins ima još ponuda – nekoliko manjih škola (Univerzitet of Alabama-Birmingham i Birmingham Southern) pripremaju da mu ponude kompletnu stipendiju! Bez obzira šta se desi - Hodskins je preko svog tvitera podjelio srećne vijesti.

 

 

Portal Analitika