Abiznis

BULAJIĆ: Najava ruske tužbe je posljedica katastrofalnog Ugovora o poravnanju

1608strahinjabulajicok
N
ajava bivšeg ruskog vlasnika KAP-a da će podnijeti više tužbenih zahtjeva protiv Crne Gore, zbirne vrijednosti oko milijardu eura, je prije svega posljedica katastrofalno sklopljenog Ugovora o poravnanju, kojim nijesu zaštićeni interesi građana i države, ocijenio je u izjavi Portalu Analitika funkcioner Demokratskog fronta Strahinja Bulajić.

BULAJIĆ: Najava ruske tužbe je posljedica katastrofalnog Ugovora o poravnanju
Portal AnalitikaIzvor

-Ovaj ugovor, potpisan 2009, je bio finale potpuno promašene Vladine ekonomske politike. To nije vidio samo onaj koji nije htio da vidi. Priča da su Rusi dobili falsifikovane finansijske izvještaje i nepouzdane završne račune pojavila se neposredno nakon parafiranja kupoprodajnog ugovora 2005. i još tada je bila najavljena tužba Arbitražnom sudu u Frankfurtu, “teška” 300 miliona eura. Ja kao građanin, dakle ne kao političar, nemam pravo da se ljutim na strane investitore. Oni su došli da povrate uloženo i nešto zarade i ovdje je stvar u tome što je Vlada svjesno i dobrovoljno dozvolila da dođe u ovu situaciju i nije adekvatno zaštitila interes građana i države u ovom poslu- istakao je Bulajić.

Naglasio je da bi bilo neozbiljno spekulisati sa ishodom najavljenih arbitraža.

-Državna revizorska institucija će uskoro objaviti svoje nalaze vezano za finansijske izvještaje u KAP-u i Demokratski front će se onda odrediti prema tome- rekao je Bulajić.

Portal Analitika