Društvo

KOVAČEVIĆ: U Egiptu četiri crnogorska državljanina

egipatok1408
D
irektor turističke agencije „Galileo“ – Podgorica Srđan Kovačević kazao je za Portal Analitika da četiri crnogorska državaljanina trenutno borave na ljetovanju u Egiptu i da njihova bezbjednost nije ugrožena.

KOVAČEVIĆ: U Egiptu četiri crnogorska državljanina
Portal AnalitikaIzvor

Kovačević je ipak savjetovao građanima da se uzdrže od putovanja u Egipat dok se situacija u toj zemlji ne stabilizuje.

- Četiri crnogorska državaljanina boravi trenutno u Egiptu i to u ljetovalištu Hurgada. Oni su  tamo pošli 13. avgusta i ostaće oko 12 dana. Za sad bez obzira na trenutnu situaciju u Egiptu sa kojom su svi upoznati, bezbjednost crnogorskih turista nije ugrožena i njihov aranžman se sprovodi kao da je sve normalno – rekao je Kovačević za Portal Analitika.

On napominje da će ukoliko budu procjenili da postoji mogućnost da nemiri u Egiptu eskaliraju, nastojati da vrate crnogorske turiste.

- Ukoliko njihova bezbjednost ne bude ugoržena, kao što je to slučaj do sada, oni će svoj aranžman odraditi do kraja. S obzirom da je situacija ovakva savjetaovao bih da se građani, ipak, uzdrže od putovanja u Egipat i da sačekaju da se situacija malo sredi – poručio je Kovačević.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija juče su saopštili  da nije poznat precizan broj crnogorskih, ali ni srpskih državljana koji trenutno borave u Egiptu, budući da ne postoji obaveza privatnih lica koji putuju, kao ni turstičkih agencija koje posreduju, da Ambasadu obavijeste o tome.

Policija i vojska u Egiptu krenuli su u utorak u akciju "konačnog obračuna" sa pristalicama svrgnutog predsjednika Muhameda Morsija. U zemlji je proglašeno jednomjesečno vanredno stanje a ubrzo je došlo do žestokih obračuna, a neredi su se proširili širom Egipta. Prema najnovijim zvaničnim podacima u neredima u Egiptu ubijeno je 525 ljudi.

 

Portal Analitika