Abiznis

JELUŠIĆ: Ovogodišnja turistička sezona uspješna

predrag-jelusic
C
rnu Goru je za sedam mjeseci posjetilo 700 hiljada gostiju koji su ostvarili 4,2 miliona noćenja, što govori da će ovogodišnja turistička sezona biti uspješna, ocijenio je državni sekretar za turizam Predrag Jelušić.

JELUŠIĆ: Ovogodišnja turistička sezona uspješna
Portal AnalitikaIzvor

 

On je agenciji Mina-business kazao da ti podaci ukazuju da će zacrtana ovogodišnja projekcija od 1,5 miliona gostiju i deset miliona noćenja sasvim izvjesno biti realizovana do kraja godine.

„Samo preko Aerodroma Tivat u Crnu Goru je doputovalo 64 hiljade putnika više nego u istom periodu prošle godine, dok je posjeta nacionalnim parkovima veća 14 odsto, a naplata ulaznica 40 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period“, precizirao je Jelušić.

Interesovanje za splavarenje Tarom, kako je dodao, veće je devet odsto, dok najznačajniji hoteli imaju rast prometa od deset do 12 odsto.

„Da imamo uspješnu turističku sezonu govori i podatak da je za prvih sedam mjeseci od turizma inkasirano 345 miliona EUR, od čega u dijelu vanpansionske potrošnje 145 miliona EUR“, saopštio je Jelušić.

Prema njegovim riječima, naplata boravišne takse, prije svega u Budvi, značajnije je veća nego prošle godine.

„Sa stanovišta posjete turista i ostvarenih prihoda od turizma, evidentno je da ćemo imati uspješnu turističku sezonu“, zaključio je Jelušić.

 

 

Portal Analitika