Društvo

Uhapšen policajac zbog sumnje da je primio mito

uprava
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi su juče 14. avgusta 2013. godine, po nalogu Zamjenika specijalnog tužioca, lišili slobode i podnijeli krivičnu prijavu protiv policijskog službenika A.K. (41) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo primanje mita, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen policajac zbog sumnje da je primio mito
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenicima Sektora granične policije –Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su 09. avgusta 2013. godine, od strane službenika MUP –a Republike Hrvatske predata tri kosovska državljanina, radi sprovođenja postupka readmisije, koja su dan ranije zatečena na teritoriji Republike Hrvatske a koji su ilegalno prešli državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske.

Policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su odmah preduzeli aktivnosti na utvrđivanju okolnosti pod kojima su tri kosovska državljanina J.Z.(48), H.H. (19) i B.S. (27) ilegalno prešla državnu granicu. Preduzete aktivnosti ukazuju na sumnju da je policijski službenik Sektora granične policije A.K. dok se nalazio na službenoj dužnosti, 07. avgusta 2013. godine, u reonu sela Žvinje-opština Herceg Novi, zatekao pomenute kosovske državljane kako se kreću kroz nisko rastinje u namjeri da izvrše ilegalan prelazak državne granice između Crne Gore i Republike Hrvatske. Nakon toga A.K. je, kako se sumnja, zaustavio ova tri lica i sumnja se, zahtijevao od njih novac, da ne bi spriječio njihovo kretanje u namjeri da ilegalno pređu državnu granicu. Kosovski državljani su, kako se sumnja, dali A.K. novac u iznosu od 200 eura, a potom ilegalno prešli državnu granicu.

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su o događaju obavijestili službenike Jedinice za suzbijenje privrednog kriminaliteta –Centra bezbjednosti Herceg Novi, koji su o događaju obavijestili Zamjenika Specijalnog tužioca u Podgorici.

Policijski službenici Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta- Centra bezbjednosti Herceg Novi su, po nalogu Zamjenika specijalnog tužioca preduzeli izviđajne mjere i radnje, koje ukazuju na sumnju da je policijski službenik Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić A.K. koji je bio privremeno radno angažovan u Odjeljenju granične bezbjednosti Herceg Novi, vršeći poslove nadzora državne granice, 07. avgusta 2013. godine, izvršio krivično djelo primanje mita.

A.K. je lišen slobode, zbog osnovane sumnje, da je počinio pomenuto krivično djelo.

Nakon lišenja slobode A.K. je predat, uz krivičnu prijavu, nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Protiv A.K. slijedi pokretanje disciplinskog postupka od strane Uprave policije.

 

Portal Analitika