TV / Film

Zvjezdane staze: Najgori nastavak je Prema tami

STAR
N
a godišnjem okupljanju fanova serijala „Zvjezdane staze“, koje se ove nedjelje održava u Las Vegasu, najnoviji nastavak „Prema tami“ proglašen je najgorim od dvanaest filmova koliko je do sada snimljeno. Interesantno je međutim da je taj film na sajtu imdb.com ocijenjen sa ocjenom 8.2 i nalazi se među 250 najbolje ocijenjenih filmova svih vremena.

Zvjezdane staze: Najgori nastavak je Prema tami
Portal AnalitikaIzvor

U anketi su učestvovali najvatreniji fanovi filmova „Zvjezdane staze“, koji su potrvdili da je od 2009. godine, sa okretanjem filmova ka skupoj produkciji i većem broju akcionih scena, cio serijal izgubio na kvalitetu, piše Gardijan.

Film koji je režirao Džej Džej Abrams proglašen je znatno lošijim čak i od ostvarenja „Zvjezdane staze 5 - Konačna granica“. Upravo se taj film iz 1989. smatrao zaslužnim za dovođenje serijala do ivice propasti, nakon čega je trebalo neko vreme da se filmska priča vrati na pravi put.

Ipak, Abramsov film je lošiji čak i od tog ostvarenja, tvrde fanovi. Atmosfera je na skupu došla do usijanja prilikom glasanja, a jedan od prisutnih obožavalaca „Zvezdanih staza“ dokopao se mikrofona i uzviknuo da „Prema tami“ ne bi trebalo uopšte da se smatra dijelom serijala.

S obzirom na to da se Abrams trenutno bavi radom na novom filmu iz serijala „Ratovi zvezda“, fanovi „Zvjezdanih staza“ mogu da odahnu jer je sasvim izvjesno da on neće režirati novi nastavak tog serijala. Datum početka snimanja još uvek nije poznat, ali se zna da na scenariju radi provjereni dvojac Roberto Orči i Aleks Kurcman.

 

 

Portal Analitika