Muzika

ĐURIČIĆ: "Cucka jeka" nije politika nego dobar provod

1508djuricic
C
ucka jeka“ je postala velika manifestacija, toliko velika da je nadvisila mene i ono što sam mislio da će ona ikada biti. A odlagali smo termin zbog više sile – zbog lošeg vremena, a ne zbog bilo čega drugog, kazao je Dragoljub Đuričić najavljujući danas treći događaj koji će konačno 24. avgusta biti održan u Kobiljem dolu.

ĐURIČIĆ: "Cucka jeka" nije politika nego dobar provod
Portal AnalitikaIzvor

- Sada je „Cucka jeka“ zanimljivija svijetu nego Kobiljem dolu jer u njemu živi sedmoro ljudi – našalio se on i dodao da će naredne godine pozvati sve koji to žele da predlože termin održavanja „Cucke jeke 4“.

Đuričić je pred novinarima dugo i detaljno, s puno emocija – čak i suza – objašnjavao zbog čega je ova godina bila najteža u njegovom životu.

- Čitavih mjesec dana se mučim, radim na organizaciji, a ne bavim umjetnošću. I to je za mene veoma teško. Uznemirili su me prijatelji koji su me zvali i pitali jesam li stvarno rekao sve što su mediji pisali ovih dana. Jer, ne želim da se bavim politikom. Da sam to htio, davno bih otišao u političare. Ne želim da se ni „Cucka jeka“ vezuju za politiku. Suština je da uradimo ovo onako kako treba zbog svih koji žele da dođu, da se svi dobro provedu i sa najljepšim uspomenama odu kući – kazao je on.

Ističući da „nema ni jednog neprijatelja“ i da, s druge strane, zna što je medijima interesantno, pa zato od 1994. godine „ne izlazi na javna mjesta samo da mu ne bi prikačili kakvu pjevačicu“.

- Zato ne sviram u „Maximus“-u i na „Top Hill“-u, jer znam gdje mi je mjesto. A moj otac mi je najveća podrška: sa 93 godine je pokušao da me utješio rekavši da je i kralj Nikola Crnu Goru napustio u suzama. Uostalom, „Cucke jeke“ ne bi ni bilo da se nisam našalio s ocem da ću napraviti koncert u Kobiljem dolu.

Iako nije precizirao, Đuričić je dugo govorio, želeći da opovrgne sva pisanja protekle dvije sedmice koja su se odnosila na različite nesuglasice i probleme u organizaciji „Cucke jeke 3“. On je podsjetio da je promjena prvog termina, 10. avgusta, bio logičan potez s obzirom na koncert beogradske grupe „Van Gogh“ i loše vrijeme. Razlog za pomjeranje drugog termina – 18. avgusta – takođe je bilo loše vrijeme.

- Jedino što sam ja tražio bilo je da se tokom „Cucke jeke“ kontroliše ugostiteljstvo u Kobiljem dolu. I da ne potpisujem ugovor da sam odgovoran za neku tuču ili neki sudar koji bi se tamo dogodio. Ja ovo ne radim zbog profita. Sve što se događalo, sve to promjene, tršak je iz moga džepa. Ali ne volim kada neko tumači ono što sam napisao na Facebook stranici ili zbog čega ništa ne govorim. Nisam ćutao zato što smišljam, već što moram da okrenem sto telefona da vidim ko je slobodan. A nemam šta ni da kažem dok se „Cucka jeka“ ne završi. Nisam od onih koji unaprijed pričaju.

No, i pored svih problema koji su – ipak – pratili dva pomijeranja termina „Cucke jeke 3“, izgleda da će brojni zainteresovani moći da uživaju u odličnom programu. U odnosu na prvobitno najavljen program, među gostima neće biti grupe „Darkwood Dub“.

- Tri moja bubnjara sa kojima najviše volim da sviram neće biti u Kobiljem dolu, jer nisu slobodni. Ali, „Kerber“ je otkazao drugi koncert da bi 24. avgusta došao u Crnu Goru. A onda me posebno ganulo to što su me zvali iz „Perpera“ i ponudili da bez ikakvih nadoknada nastupe – rekao je Đuričić sa suzama u očima.

- Želim da „Cucka jeka“ ove godine bude za pamćenje pa sam odlučio da dovedem sve što mogu. Čuo sam se sa Zeletom Lipovačom, tako da dolaze i „Divlje jagode“. Zvao sam i Bruna Langera („Atomsko sklonište“) da dođe, ako bude slobodan. Naravno, ne obećavam da će doći, jer tek treba da se dogovorimo. Ali, ne želim da bude previše zvijezda - Kobilji do ne može da ih podnese toliko, jer je jednodnevni događaj – dodao je inicijator događaja koji, sasvim sigurno, postaje regionalna atrakcija.

Đuričić je kazao da su već za prvi termin u Kobilji do stigli posjetioci iz Pule, Zagreba, Splita, pa i iz Geteborga. Nada se da će se barem jedan dio njih vratiti 24. avgusta.

Za kratko vrijeme u organizaciju događaja ove godine se uključilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, koji su – prema riječima Đuričića – i ranije bili zainteresovani za saradnju. Predstavnica ministarstva Cjelodnevni događaj potcrtala je da je „Cucka jeka“ „jedno od značajnih kulturnih događaja tokom ljeta“ u koje od ove godine ulažu kako bi privukli nove i animirali turiste koji već borave u Crnoj Gori.

- Kao jedna od organizacionih strana, gradska uprava Cetinja je uvijek spremna da podrži „Cucku jeku“. Događaj u Kobiljem dolu je najmasovniji u Prijestonici, koju posjećuju hiljade ljudi, i zato postoji motiv više da se „Cucka jeka“ organizuje. Drago nam je što je i Vlada ove godine prepoznala značaj manifestacije, pa se Ministarstvo održivog razvoja i turizma uključilo u pripremu „Cucke jeke“ – rekao je portparol Prijestonice Cetinje, Miloš Prelević.

On je potvrdio da su Ministarstvo i Prijestonica na sebe preuzeli „dio finansijskih i logističkih obaveza“, ali da je dio organacionih obaveza na sebe preuzeo i sam Đuričić. Naglasio je i da će Prijestonica sa policijom napraviti poseban režim saobraćaja, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

- 'Ajmo svi zajedno da napravimo „Cucku jeku 3“ da uspije, da zovemo ljude da dođu. I da oni koji voze izdrže da ne popiju. Jer meni „Cucka jeka“ ne vrijedi ako nekomo nešto fali – pozvao je Đuričić.

K.J.

Portal Analitika