Zanimljivosti

Melik Gornoi, mozak Skajpa, predavač na Spark.me konferenciji

158gom
K
ompanija DoMEn d.o.o., agent registracije crnogorskog nacionalnog domena .Me, na najavljenu konferenciju Spark.Me (Splendid u Bečićima, 26. i 27. septembra) dovodi još dva velika imena – Aleksa Hantera i Melika Gornoija.

Melik Gornoi, mozak Skajpa, predavač na Spark.me konferenciji
Portal AnalitikaIzvor

Aleks Hanter, mag online marketinga. Hanter se kao govornik pojavljuje na događajima širom svijeta. Njegov rad je opisan u popularnoj knjizi “The Whuffie Factor” Tare Hant, i u raznim magazinima, TV intervjuima, blogovima i website-ovima. Živi na relaciji London - Sjeverna Kalifornija i redovno piše na svom blogu Trip Hunter.

Izvršni je direktor modernog muzičkog ekosistema Rushmore.fm, te angel investitor i stručnjak za brending. Prije vođenja online marketinga Virgin Group, Aleks je živio u Kaliforniji i radio u Virgin America, gdje je, koristeći web, radio na marketing kampanji i podizanju svjesnosti o Virgin brendu. Kampanja je bila veoma medijski ispraćena, a objave su se našle i u Time Magazine-u, te na CNN i CNBC televizijama. Hanter je za izgradnju korisničkog interfejsa web sajta Virgin America dobio brojne pohvale, uključujući ad:tech i Webby Award.

Neki od evenata na kojima je Hanter gostovao su: ad:tech, Future of Web Apps (London, Las Vegas i Miami), Thinking Digital, Marketing 2.0, CIO Connect, iStrategy, Tech4Africa, MARKA i Internet World. Takođe je govorio na “privatnim” događajima organizacija kao što su Cisco, Deloitte, Infosys, Procter & Gamble, O2i BBC.

Mentor je na godišnjem „Seed Camp venture capital i angel funding“ događaju u Londonu i Južnoj Africi, gdje pomaže mladim kompanijama da definišu i poboljšaju svoju marketing i brending strategiju prije nego što predstave svoju kompaniju najuticajnijim investitorima u tehničkoj zajednici.

Melik Gornoi, mozak Skajpa. Melik ima bogato i raznovrsno iskustvo u oblasti informacionih tehnologija, koje je stekao na pozicijama programera, tehničkog rukovodioca i inžinjera za kontrolu kvaliteta. Dio je Skajpovog tima skoro od samog početka i danas vodi tim od preko 60 profesionalaca. Razvijao je Skajp za Windows, testne timove za Skajp desktop i web klijente, bio glavni programer u timu i uvodio Scrum metodologiju.

Njegov moto u liderstvu je “Sve se vrti oko ljudi.” Bez njega se Microsoft-ove konferencije ne mogu zamisliti. Bio je i mentor na poznatim Garage48 događajima (http://garage48.ee/). Redovno piše na svom blogu: http://meelik.blogspot.com/.

Da podsjetimo, Spark.me je interaktivna konferencija čiji je cilj da kroz predavanja međunarodno priznatih govornika, panel diskusije i druženje otključa kreativnost učesnika i podstakne ih da dođu do svoje biznis ideje, unaprijede već postojeći posao ili pokrenu svoj lični blog.

Svi koji žele da čuju Hantera i Melika, kao i brojne druge govornike, treba da se registruju za učešće u konferenciji na: http://www.spark.me/register.php.

Portal Analitika