Abiznis

TOŠKOVIĆ: Popodne sastanak našeg advokata sa Dožićem i Perišićem

1508dozicperisickapok
A
dvokat radnika KAP-a koji su stekli uslov za penziju Zoran Piperović razgovaraće danas u popodnevnim satima sa stečajnim upravnikom Veselinom Perišićem i šefom menadžerskog tima Nebojšom Dožićem o modelima rješavanja problema blokade izvoza aluminijuma, najavio je u izjavi Portalu Analitika predstavnik te grupe radnika Radovan Tošković.

TOŠKOVIĆ: Popodne sastanak našeg advokata sa Dožićem i Perišićem
Portal AnalitikaIzvor

Radnici KAP-a, njih oko 150, su i jutros blokirali utovar kamiona u fabrici,  tražeći isplatu otpremnina od 177 eura po godini staža na ime stambenog fonda, Tošković je poručio da će blokada trajati do ispunjenja zahtjeva, bez obzira na najavljenu intervenciju policije.

-Iz Vlade nam se do sada niko nije obraćao, zvanično ili nezvanično, vezano za tumačenje imamo li pravo na otpremnine. Premijer Milo Đukanović je ranije izjavio da niko iz KAP-a neće otići bez socijalnog programa, a sličnu izjavu je svojevremeno dao i predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić- istakao je Tošković.

Stečajni upravnik Veselin Perišić je u jutrošnjem obraćanju novinarima naglasio da se ionako teška situacija u fabrici dodatno komplikuje blokadom bivših radnika, napominjući da će proizvodnja stati ukoliko se u toku današnjeg  dana ne omogući izvoz, što će izazvati nesagledive materijalne i ekološke posljedice.

 

Portal Analitika