Društvo

Bijelo Polje: Zbog kju groznice ubijeno 29 ovaca i tele, zaraženo još 76 ovaca

ovciceuok
U domaćinstvu jednog stočara u Boljarima, na Koritskoj visoravni, nakon što je utvrđeno postojanja opasne zarazne bolesti- kju groznice, veterinari bjelopoljske Veterinarske ambulante ubili su 29 ovaca i jedno tele. Nalazi Specijalističke laboratorijske ambulante u Podgorici potvrdili su postojanje bolesti kod još 76 ovaca u koritskom zaseoku Dupljaci, koje će biti ubijene sjutra, pišu štampani mediji.

Bijelo Polje: Zbog kju groznice ubijeno 29 ovaca i tele, zaraženo još 76 ovaca
Portal AnalitikaIzvor

Prije dvadesetak dana u domaćinstvima još pet stočara iz bjelopoljskih sela na Koritskoj visoravni laboratorijskim analizama potvrđena je ova bolest. Tada je samo u jednom domaćinstvu ubijeno 60 ovaca.

Veterinsrki inspektor Uprave za inspekcijske poslove Saša Đurović kazao je ranije da se radi o opasnoj zaraznoj bolesti, koja je po karakteru zoonoza, odnosno prenosiva na ljude.

- Simptomi bolesti, od koje obolijevaju sve vrste životinja, su visoka temperatura i promjene na plućima praćene kašljem- pojasnio je renije Đurović i istakao da Veterinarska inspekcija preduzima sve mjere na suzbijanju zaraze.

 

 

Portal Analitika