Politika

Mandić: Oduzeti imovinu kriminalcima, pa platiti dugove

mandicouok
Za milijardu eura koje En plus grupa planira da naplati od građana Crne Gore, podjednako je odgovorno tužilaštvo kao i korupciji skloni članovi Vlade, istakao je Andrija Mandić, član Predsjedništva DF-a i predsjednik Nove srpske demokratije. Mandić je za „Dan“ kazao da su korucija, organizovani kriminal, pljačkanje vlastitih građana i pokušaji varanja stranihi investitora postali način života i ključna ekonomska aktivnost režimskih jastrebova, koji su od 2006. godine do 2011. godine iz Crne Gore, prema izvještajima relevantnih američkih institucija, nelagalno iznijeli više od šest milijardi dolara.

Mandić: Oduzeti imovinu kriminalcima, pa platiti dugove
Portal AnalitikaIzvor

Mandić je podsjetio da je na protestima, koje je udružena opozicija organizovala prije desetak godina pozvao strane investitore „da ne posluju sa vladom Mila Đukanovića jer je ona sumnjiv partner“, zasut salvom optužbi o pograšnoj poslitici koju vodi a zbog koje će ispaštati svi građani Crne Gore.

- Moj poziv bio je prvenstveno upućen zbog zaštite interesa građana jer su oni dužni da na kraju plate za sve vladine promašaje. Ovog trenutka kad su ispostavljeni zahtjevi za više od milijardu eura odštete koju traže strani investitori, a pad nekoliko stotina miliona garancija je već završena stvar. Nije na odmet podsjetiti da ukupni prihodi od privatizacije iznose nešto više od 700 miliona eura. Većina stranih investitora koja je poslovala u Crnoj Gori veoma je dobro znala sa kim ima posla, nijesu ih mongo zanimala upozorenja iz opozicije, ćutali su i plaćali korupciju koja im je omogućavala da dobiju to što žele- istakao je Mandić.

Lider Nove smatra da bi bilo dobro otpočeti hitnu akciju traženja opljačkanog i nelegalno iznijetog novca iz zemlje, a posredstvom izmjena zakona omogućiti brzo i jednostavno oduzimanje imovine stečene na nezakonit način, a koja je tu u zemlji, na dohvat ruke nadležnim državnim organima.

 

 

Portal Analitika