Politika

PERIŠIĆ: Čega god se dotakao SDP na Cetinju ostavio je štetu

Logo_DPS_Statutory
U
vijek ćemo štititi interese Prijestonice', poručuju danas oni koji ništa nijesu uradili za sopstveni grad - zapravo, čega god su se takli, za sobom su ostavljali štetu.  A interesi Prijestonice Cetinje, prema filozofiji mentora cetinjskog SDP-a, očito, štite se i težnjom za ćeranjem ulagača i stagnacijom grada, navodi se u reagovanju odbornika DPS-a u Skupštini Cetinja Vuka Perišića povodom današnjeg saopštenja OO Socijaldemokratske partije Crne Gore – Cetinje.

PERIŠIĆ: Čega god se dotakao SDP na Cetinju ostavio je štetu
Portal AnalitikaIzvor

Perišić ističe da „kao i uvijek poslije skupštinskih zasijedanja, na kojima, začudo, stalno ostaju nedorečeni, predstavnici Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije – Cetinje, i ovog puta oglašavaju se 'naknadnom pameću' kroz saopštenja“.

- Kao i uvijek nakon sjednica, koje napuštaju poraženi i dotučeni, pokušavajući da se opravdaju pred svojim mentorima sa strane, članovi OO SDP Cetinje opet obasipaju javnost svojim besmislenim tvrdnjama. Uvijek 'mudra' poglavlja iz saopštenja OO SDP Cetinje, ovog puta donose aluzije o tome kako je 'loš posao' sa određenim investitorom već dogovoren. Da su pažljivo slušali, kao što nijesu, sa sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje, prije svega, doznali bi da je riječ o tri interesenta. Da su pažljivo pratili politiku gradske vlasti, onda bi teško mogli tvrditi išta o netranspatentnom postupanju - kao i sve do sada, i taj će proces biti apsolutno javan. Samo se strpite, gospodo – navodi se u saopštenju koje je Perišić dostavio Portalu Analitika.

On dalje navodi da kao loše poslovanje, OO SDP Cetinje „vidi podatak da od 55 do 80 radnih mjesta u novom poslovnom objektu, čija će gradnja lokalnoj upravi donijeti blizu pola miliona eura“.

- A da je to loše poslovanje, potpisuju čelnici OO SDP Cetinje, neuspješni i nemoćni rukovodioci ustanova u kojima se iz godine u godinu gasi sve više odjeljenja. Eto, tako to ide kada je u pitanju OO SDP Cetinje. OO SDP Cetinje, inače, poznat je po svojoj pažnji i zaštiti interesa Prijestonice – najveći domet te 'borbe' su saopštenja za medije. A doprinijeli su još više – kao članovi raznih upravnih odbora i rukovodioci institucija, za Cetinje nijesu uradili baš ništa. Koliko su ti isti navodni 'borci za sport' iskreni, govori i podatak da ni na jedan jedini način nijesu pomogli cetinjskom sportu. A dok su gazdovali pojedinim gradskim resorima, za sobom su ostavili katastrofalne gubitke i zastrašujuće posljedice nerada. Eto, to je OO SDP Cetinje – navodi se u saopštenju.

Perišić se pita da li i poslije toga „da im vjerujemo“.

- Jer, kako to kažu kolege iz OO SDP Cetinje - 'Gornji Obod', u kojem je već počelo otvaranje novih pogona, zarastao je u korov. Bivša 'Tarina' garaža, gdje je u završnoj fazi gradnja novog poslovnog objekta, isto tako - zarasla je u korov. Sve je, navodno, zaraslo u korov. Eto, takva je svaka 'istinita tvrdnja' OO SDP Cetinje, baš kakva je i njihova deklarativna 'borba' za interese Prijestonice. Gospodo iz OO SDP Cetinje, nemojte se vi sjekirati za odbornike Demokratske partije socijalista – mi ćemo sve odluke, koje su od interesa za Prijestonicu i njeno stanovništvo, kakva je i ova, zdušno podržati. Samo se strpite i opet ćete svjedočiti još jednom porazu štetne politike za naš grad, koju srčano zastupate. Očajno izgleda kada pojedinci, zarad sopstvenih i interesa svojih mentora, pokušavaju neopravdano zaustavljati projekte od kojih će interes imati svi stanovnici našeg grada. A još gore i sasvim patetično djeluje kada neko takav pred javnošću pokušava opravdati to štetno činjenje – navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika