Ostalo

Biciklisti Ciklomonta osvojili 98 medalja na 12 trka!

1408ciklomontok
B
iciklisti bjelopoljskog Ciklomonta su  na 12 ovogodišnjih trka,  održanih  u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, osvojili nevjerovatnih 98 medalja,  i to 39 zlatnih, 32 srebrne i  27 bronzanih, saopšteno je Portalu Analitika iz Biciklističkog saveza Crne Gore.

Biciklisti Ciklomonta osvojili 98 medalja na 12 trka!
Portal AnalitikaIzvor

Na međunarodnim trkama bjelopoljski biciklisti su osvojili 35  medalja, od čega 12 zlatnih, 14 srebrnih i devet bronzanih. Bjelopoljci su u ovom sportu imali predstavnike na Olimpijadi malih država u Luksemburgu i na Šampionatu Evrope za 2013. godinu u švajcarskom gradu Bernu, postigavši solidne rezultate.

Individualno,  najuspješniji je bio Demir Mulić koji je u kategorijama ..Elite“, i  ,,Under  23“,  osvojio 15 zlatnih, 5 srebrnih i  jednu  bronzanu medalju. Mulić je pobjedio na svim trkama održanim u Crnoj Gori, iako je na svim tim nastupima bio najmlađi takmičar.

Biciklistički klub Ciklomont je vrijedne rezultate postigao i na organizacionom planu- bio je uspješan organizator Međunarodne biciklističke trke ,,Grand prix Montenegro- stazama Kralja Nikole“, Državnog prvenstva za 2013. Godinu, kao i maratonske „Svete biciklističke trke“, održane trećeg avgusta.

Bijelo Polje je dugi niz godina biciklistički centar Crne Gore. Opština  ima uređene tri takmičarske biciklističke staze- na Turjaku (Bjelasica), Obrovu i izletničkom mjestu ,,Kisjele vode“. Bijelo Polje ima uređenu mrežu lokalnih biciklističkih staza ukupne dužine 200 km, sa postavljenom kompletnom putnom signalizacijom.

Iz Biciklističkog saveza su poručili da su rezultati  koje  postiže klub ,,Ciklomont“ preporuka da nadležne opštinske institucije  trebaju da ovom sportu daju mjesto koje zaslužuje i omoguće mu razvojnu šansu koju po radu i rezultatima zaslužuje.

Portal Analitika