Društvo

Počela realizacija programa za ugradnju sistema grijanja na biomasu

1408briketiok
U
cilju realizacije programa „Energy wood“, čija je svrha obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket), Ministarstvo ekonomije je objavilo javni poziv distributerima/instalaterima za učešće u ovom programu, saopšteno je Portalu Analitika iz tog vladinog resora.

Počela realizacija programa za ugradnju sistema grijanja na biomasu
Portal AnalitikaIzvor

- U narednom periodu će se potpisati ugovori sa izabranim bankama, u cilju uspješne realizacije projekta.  Ministarstvo ekonomije, koje je naručilac posla, poziva sve dobavljače i/ili instalatere opreme za grijanje na biomasu da se prijave na poziv za dostavljanje ponuda i pripreme i dostave svoje ponude na evaluaciju, kako bi se kao partneri uključili u program- navedeno je u saopštenju.

Tenderska dokumentacija se može dobiti na zahtjev poslat na e-mail: info@ee-me.org. Ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke, radi dalje komunikacije za potrebe ovog poziva.

Ministarstvo ekonomije Crne Gore, u saradnji sa Luksemburškom agencijom za razvojnu saradnju (Lux-Development) počinje implementaciju programa “ENERGY WOOD”, koji ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket). Sredstva za implementaciju “Energy wood” programa, u iznosu od 130.000 eura, obezbijeđena  su u okviru FODEMO projekta (Razvoj šumarstva u Crnoj Gori – faza II), koji se finansira od strane Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga.

Portal Analitika