Društvo

Polonski optužen za milionsku prevaru

1408sergejpolonskiok
B
ivši investitor u izgradnju kompleksa apartmana na Zavali Sergej Polonski optužen je za milionsku prevaru i Tverski sud u Moskvi je naredio njegovo hapšenje, pišu Vijesti pozivajući se na rusku agenciju Interfaks.

Polonski optužen za milionsku prevaru
Portal AnalitikaIzvor

Polonski trenutno boravi u Izraelu, a u tu zemlju je ušao sa turističkom vizom koja važi do 27. septembra. Advokatica Polonskog Dijana Tatosova izjavila je da je njen klijent juče pozvan u MUP Izraela na razgovor o dobijanju državljanstva.

Iz pravosudnih organa Izraela je saopšteno da će, u slučaju zvaničnog sudskog zahtjeva, Polonski biti izručen Rusiji.

U jesen 2012. u Rusiji je podignuta optužnica protiv neidentifikovanih radnika Miraks grupe, čiji je osnivač Polonski. Istraga navodi da su oni od 2007 do 2009. inicirali sklapanje predugovora o kupoprodaji stanova u kompleksu Kutuzovskaja milja, a koji nijesu odgovarali utvrđenoj projektnoj dokumentaciji.

Gradnju apartmanskog kompleksa na Zavali trenutno privodi kraju udruženje privatnih investitora AMIA, nakon što je Miraks grupa bankrotirala i nije bila u mogućnosti da realizuje zacrtani projekat. Prema tvrdnjama iz te grupacije, uoči promjene investitora je bilo završeno  oko 70 odsto planiranih radova.

Portal Analitika