Fudbal

Brnović: Taktika važnija od rezultata

tvcg
N
akon dva dana rada na tropskim temperaturama u Podgorici, "A" selekcija Crne Gore večeras u Minsku završila mini-pripreme za prijateljsku utakmicu sa Bjelorusijom u kišom okupanom trening centru "Olimpijski" u glavnom gradu našeg narednog protivnika.

Brnović: Taktika važnija od rezultata
Portal AnalitikaIzvor

Selektor Branko Brnović je, po svom običaju, na posljednjoj pres konferenciji pred utakmicu otkrio svoje adute za predstojeću utakmicu - na golu će biti Vukašin Poleksić, u odbrani će igrati Stefan Savić, Miodrag Džudović, Marko Baša i Marko Simić, vezni red će činiti Miloš Krkotić, Branko Bošković, Elsad Zverotić i Marko Bakić, dok će u napadu igrati kapiten Mirko Vučinić i Stevan Jovetić, koji je zbog klupskih obaveza propustio večerašnji trening. Prvi trening sa saigračima večeras su odradili Milorad Peković i Nemanja Nikolić koji su se reprezentaciji priključili upravo u Minsku.

Naš selektor je uvjeren da će igrači pronaći snage da prevaziđu brojne probleme koje su susreli na put ka Bjelorusiji (dugo čekanje na aerodromu pilikom ulaska u zemlju, loše stanje svlačionica u trening centru "Olimpijski" uoči treninga) i da će u Žodinu odigrati dobru partiju i ostvariti pozitivan rezultat.

"Želimo pozitivan rezultat, ali u ovom trenutku mi je važnije da vidim kako će funkcionisati neke taktičke varijante koje pripremamo za utakmicu sa Poljskom. Bjelorusija je veoma čvrsta ekipa, koja voli da igra sa loptom u nogama i da se nadigrava i mislim da će biti dobra proba pred utakmicu sa Poljskom. Svi znate da ja obožavam napadački fudbal, ali se ne mogu sve utakmice dobiti totalnom ofanzivnom, sa četiri napadača u timu. Nekada za pobjedu morate odigrati pametnije, pa čak i zatvorenije, što je pokazala utakmica u Ukrajini. Zato se nemojte iznenaditi ako sjutrašnji meč počnemo opreznije, da pokušamo da se nametnemo kroz strpljivu igru", rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

Utakmica Bjelorusija - Crna Gora igra se sjutra na stadionu Torpedo u Žodinu sa početkom u 18.30 časova po lokalnom vremenu, odnosno sat ranije po centralno-evropskom. (FSCG)

 

 

Portal Analitika