Politika

VUJANOVIĆ: Ustavne promjene su bile uslov za dalji evropski put Crne Gore (VIDEO)

vujanovictekst
- Ustavne promjene su bile uslov za dalji evropski put Crne Gore i očekivane su kao dogovor unutar Parlamenta, kome ja želim, da iskažem poštovanje, ubijeđen, da smo obezbijedili da kroz ono što su reforme unutar pravosuđa, pokažemo spremnost daljeg osnaženja punog funkcionisanja nezavisnosti pravosuđa, rekao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović novinarima u Mojkovcu, gdje je obilježen Dan opštine.

VUJANOVIĆ: Ustavne promjene su bile uslov za dalji evropski put Crne Gore (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Moja je ocjena da je to vrijedno dostignuće Crne Gore i da snažno upućuje na očekivanje da se poglavlja 23 i 24 otvore i da Crna Gora kao jedina država koja je u pregovaračkom procesu nastavi, vjerujem, i intenzivira svoj evropski put.

- Ja sam ubijeđen da je Ustavni sud postupao primjenom zakona, ne bilo čije potrebe, i smatram da je ono što je postupanje Ustavnog suda bilo u funkciji vrijednosti Ustavnog suda, njegove dobre regionalne pozicije i onoga što ustavno sudstvo u svojoj vrijednosti ima. Ali, ustavne reforme su bile nužne i ja svima onima, koji su ih podržali iskazujem maksimalno uvažavanje. Napravili su veliku korist za Crnu Goru, pokazali da se politički razumije potreba da se uputi dobra poruka u daljem snaženju nezavisnosti pravisuđa.To je veliko dostignuće Parlamenta koje je naišlo na opšte uvažavanje, naveo je predsjednik Crne Gore.

Vujanović je prisustvovao danas svečanoj sjednici Skupštine opštine Mojkovac, koja je održana povodom Dana Opštine.
Predsjednik je građanima Mojkovca, odbornicima, predsjedniku Skupštine i predsjedniku Opštine čestitao praznik i iskazao zadovoljstvo sa onim što je urađeno između dva praznika.
On je saopštio da okončanje niza infrastrukturnih projekata sa vrlo realnim planovima daljeg razvoja obezbjeđuje da se resursi Mojkovca maksimalno
koriste. Završetakom Turističko- informativnog centara data je dobra mogućnost promocije privrednih i turističkih vrijednosti Mojkovca. Rekonstruisani Centar za kulturu i sportska dvorana trebali bi da kulturu i sport učine visoko kvalitetnim.
Predsjednik je iskazao uvažavanje za ovo što je uradila Lokalna uprava sa predsjednikom Dejanom Medojevićem, posebno što je to bilo u godini finansijske krize i elementarnih nepogoda . On je iznio očekivanje da će Lokalna uprava i dalje uz pomoć Vlade iskoristiti sve što bi povećalo kvalitet života građana ove Opštine.
Upitan kako komentarišete jučerašnje hapšenje crnogorskih ribara u vodama Hrvatske, Vujanović je odgovorio da svi moraju da funkcionišu u okviru onoga što je pravna država.

-Poštovanje pravila podrazumijeva da se ponašamo u skladu sa tim pravilima. Ubijeđen sam u korektnost tih postupaka. Odnosi Crne Gore i Hrvatske su za primjer i sve ono što se dešava u smislu ponašanja koje je u potrebi da se ispita u svojoj zakonitosti obaveza jednakog postupanje, koje će funkcionisati u okviru pravne države i dobrih međudržavnih odnosa, zaključio je Vujanović.

 

 

 

Portal Analitika