Fudbal

VUKČEVIĆ: Partizan me nije zvao, idem tamo gdje me žele

oksimon
V
ojvodina ima odličnu ekipu, daj Bože da prođemo Šerif i plasiramo se u Ligu Evrope – istakao je na promociji crnogorski reprezentativac.

VUKČEVIĆ: Partizan me nije zvao, idem tamo gdje me žele
Portal AnalitikaIzvor

Novi fudbaler Vojvodine Simon Vukčević rekao je da vjeruje da će pomoći novosadskoj ekipi da se plasira u grupnu fazu takmičenja u Ligi Evrope.

Crnogorski reprezentativac u Vojvodinu je došao iz ukrajinske ekipe Karpati.

- Želio sam prije svega da igram jer se u Karpatima baš i nisam naigrao fudbala. Mislim da sa svojih 27 godina mogu još mnogo toga da pružim u fudbalu. Čekao sam ponude koje me nisu zadovoljile, a onda se pojavila Vojvodina i moj veliki prijatelj Mateja Kežman. Prihvatio sam njegov poziv bez razmišljanja i nadam se da će ovaj odličan tim uz moju pomoć stići do grupne faze Lige Evrope - kazao je Vukčević na konferenciji za novinare u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov".

On je sa novosadskim superligašem potpisao ugovor na godinu dana. Ekipa Vojvodine u baražu za plasman u Ligu Evrope igraće sa moldavskim Šerifom, prenose Novosti.

- Vojvodina ima odličnu ekipu, daj Bože da prođemo Šerif i plasiramo se u Ligu Evrope, jer to bi bila sjajna prilika za promociju kluba, ali i svakog igrača ponaosob - rekao je Vukčević.

Na novinarsko pitanje da li je u ovom prelaznom roku imao kontakte sa bivšim klubom Partizanom, Vukčević je rekao da ga niko iz Humske nije zvao.

- Ja idem tamo gdje me hoće i žele, a tamo gdje me ne žele, neću ni da se namećem. Možda bi bilo bolje da sam prije mesec dana došao u Vojvodinu, jer bih imao više treninga i utakmica u nogama. Čekao sam i suviše dugo na neki angažman u inostranstvu i na kraju sam prelomio i prihvatio poziv Vojvodine - istakao je Vukčević, koji je kako sam kaže poslednju takmičarsku utakmicu odigrao pre pet mjeseci u ukrajinskom prvoligašu Karpati.

Sportski direktor Vojvodine Zoran Drakulić kazao je da je dolaskom Vukčevića konkurencija u ekipi značajno pojačana i da očekuje da će novi igrač svojim kvalitetom dati veliki doprinos rezultatima Novosađana.

Prije Karpata, crnogorski fudbaler igrao je u Partizanu, ruskom Saturnu, portugalskom Sportingu i engleskom Blekburnu.

Vukčević bi u dresu Vojvodine mogao da debituje sljedećeg vikenda na meču protiv Voždovca u drugom kolu Superlige.

U dresu selekcije Crne Gore ovaj fudbaler do sada je odigrao 42 meča i postigao dva gola.

 

 

Portal Analitika