Abiznis

MANDIĆ: Herceg Novi dobio vodu iz Regionalnog vodovoda!

mandicslajd
P
redsjednik Opštine Herceg Novi Dejan Mandić, kazao je da je hercegnovska opština prvi put dobila 50 do 60 litara vode u sekundi vode iz Regionalnog vodovoda.

 MANDIĆ: Herceg Novi dobio vodu iz Regionalnog vodovoda!
Portal AnalitikaIzvor

- Zahvaljujući jednoj uspješnoj saradnji ministra Branimira Gvozdenovića, direktora Regionalnog vodovoda Gorana Jevrića, predsjednika opštine Tivat Dragana Kankaraša i direktora tamnošnjeg vodovoda sa jedne strane i čelnih ljudi Herceg Novog sa druge strane, u toku je realizacija jednog značajnog projekta. Naime, Herceg Novi je prvi put dobio vodu iz Regionalnog vodovoda! U pitanju je 50 do 60 litara nove vode u sekundi, čime se rješava polovina nedostajućih količina, rekao je Mandić Portalu Analitika.

Prema njegovim riječima, po projektu Herceg Novi još nije prikopčan na Regionalni vodovod.

- U pitanju je jedna, da kažem uspješna tehnička improvizacija, po kojoj je postojećim cjevovodima, zahvaljujući stručnim licima vodovoda iz Tivta i Herceg Novog, napravljeno jr tehničko rješenje da u ovom momentu Herceg Novi dobija vodu iz Regionalnog vodovoda. Tih 50 do 60 litara vode u sekundi će značajno popraviti vodosnabdijevanje hercegnovske rivijere. Voda iz Regionalnog vodovoda će biti upotrijebljena za snabdijevanje Bijele i Kamenara, i u tom smislu ostaće više postojeće vode za snabdijevanje drugih mjesta na hercegnovskoj rivijeri u prvom redu Baošića, Đenovića i Kumbora, objasnio je Mandić.

On je rekao da, osim što je u pitanju značajno poboljšanje vodosnabdijevanja, ovaj projekat predstavlja odlično iskustvo za 2015.godinu, kada je predviđeno priključenje Herceg Novog na Regionalni vodovod.

- Dakle, postoji tehničko iskustvo i rješenje. Pohvalio bih veliku kooperativnost direktora Regionalnog vodovoda Gorana Jevrića i shvatanje da treba pomoći. Takođe bih pohvalio opštinu Tivat kojiaje možda mogla da ugrozi sopstveno vodosnabdijevanje, dajući Herceg Novom vodu, naveo je Mandić.

Prvi čovjek Herceg Novog je kazao da Herceg Novi dobija sa Konavala 380 litara vode u sekundi i da još na rivijeri fali 100 litara u sekundi, da bi stalno imali vode.

- Nije u pitanju samo nedostatak vode, već je u pitanju tehnički problem. Naime, kod nas se najpre pune rezeorvari sa vodom pa se onda gravitaciono snabdijevaju svi građani. Voda se brzo potroši, ali se rezervoari ne mogu tako brzo napuniti. Tu je problem. Sa ovim dodatnim količinama iz Regionalnog vodovoda mi rješavamo 50 odsto nedostajućih količina, zaključio je Mandić.

Portal Analitika