Društvo

SDP Cetinje: Bogdanović povukao sporni prijedlog odluke

12sdp_logo
G
radonačelnik Prijestonice je jutros, neposreedno prije početka zasijedanja Skupštine, povukao sporni prijedlog odluke o prodaji nepokretnosti, saopšteno je iz OO SDP Cetinje.

SDP Cetinje: Bogdanović povukao sporni prijedlog odluke
Portal AnalitikaIzvor

Smatramo to uspjehom SDP i drugih partija i subjekata koji su se priključili inicijativi da se ova, po nama štetna, odluka ne usvoji.

Pozadina povlačenja se može naslutiti u onome što smo otvorenim pismo odbornicima, građanima i medijima najavili - Komisija za procjenu imovine je dala procjenu za objekte u funkciji sporta, dok je stvarna namjera da se tamo izgrade komercijalni sadržaji.

Kako je sport u principu neprofitna a komercijalni sadržaji profitna kategorija - cijena koja je predložena bi značajno smanjila potencijalne finansijske efekte za budžet Prijestonice.

Pozivamo gradjane da zajednički spriječimo devastaciju "Zone sporta" time što će se pridružiti javnoj raspravi o Detaljnom urbanističkom planu koja će se održati 22. avgusta.

Samo zajedno možemo spriječiti devastaciju prostora namijenjenog razvoja sporta - za koji znamo koliko znači Cetinju i svim Cetinjanima, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika