Abiznis

VIDEO: Gvozdenović poručio investitoru da hotel Crna Gora vrati u prvobitno stanje

12branimirgvuok
M
inistarstvo održivog razvoja i turizma tražiće od investitora da se hotel “Crna Gora“ vrati u stanje prije rušenja, rekao je resorni ministar Branimir Gvozdenović.

VIDEO: Gvozdenović poručio investitoru da hotel Crna Gora vrati u prvobitno stanje
Portal AnalitikaIzvor

On je naglasio da planska dokumentacija potvrđuje da je na tom dijelu objekta uz ulicu Slobode i bulevar moguća bila samo nadogradnja i rekonstrukcija.

Gvozdenović je naveo i da će Ministarstvo insistirati da se u potpunosti poštuje projekat na koji su dali građevinsku dozvolu, te da će tražiti da se objekat vrati u prvobitno stanje.- Tražili smo od Uprave za inspekcijske poslove da uradi analizu da li se u ovom slučaju poštuje planska dokumentacija. Prema preliminarnim izvještajima inspekcijskih službi, u fazi gdje se zida i ruši, nije predviđeno rušenje fasada ni ka strani Ulice slobode ni ka Bulevaru. Insistiraćemo da se maksimalno poštuje projekat za koji smo dali građevinsku dozvolu i tražićemo da se to vrati u stanje u kom je bilo prije rušenja- naveo je Gvozdenović i dodao da ove nedjelje očekuje precizan izvještaj od inspekcija koji će biti prezentovan javnosti.

Prema riječima Gvozdenovića, "Hotel „Crna Gora“ predstavlja posebno obilježje Crne Gore i identitet savremene Crne Gore, a po svim arhitektonskim i urbanisitičkim teorijama, kako je naveo, moderna XX vijeka ima isti kvalitet u okviru kulturne baštine kao i projekti rađeni prije nje.

Podsjećamo, Hotel Crna Gora srušen je prošle sedmice, kako bi se na njegovom mjestu sagradio Hilton sa pet zvjezdica. Iz resornog ministarstva je saopšteno da rekonstrukcija hotela Crna Gora predviđa djelimično rušenje postojećih objekata, što je i predviđeno građevinskom dozvolom za rekonstrukciju.

Uprava za inspekcijske poslove na inicijativu Ministarstva održivog razvoja i turizma, na terenu će ispitati dokumentaciju vezanu za rušenje dijela hotela Crna Gora, kazao je državni sekretar u Ministarstvu Predrag Jelušić.

 

 

 

Portal Analitika