Abiznis

Knežević primljen u kraljevskoj palati u Abu Dabiju

12duskoknezevicuaeok
T
okom nedavne posjete Ujedinjenim Arapskim  Emiratima, predsjednik Atlas grupe Duško Knežević bio je  gost  šeika Najan bin Mubarak al Nahijan u kraljevskoj palati u  Abu Dabiju, saopšteno je Portalu Analitika iz Atlas grupe.

Knežević primljen u kraljevskoj palati u Abu Dabiju
Portal AnalitikaIzvor

„Na  prijemu organizovanom za ugledne zvanice iz Ujedinjenim Arapskih Emirata i njihove međunarodne goste,  Knežević i šeik Najan bin Mubarak al Nahijan, koji je ministar za kulturu, omladinu i  razvoj UAE,  kancelar UAE Univerziteta i  Visokog Tehnološkog Koledža  i predsjednik Zajed Univerziteta, razgovarali su  o potencijalima saradnje u obrazovanju, čemu je kao predsjedniku univerziteta Mediteran i  Atlas Fondacije  posvećen  značajan dio  Kneževićevih  aktivnosti  na čelu  Atlas Grupe. Tokom razgovora je konstatovano da velika posvećenost  i rezultati  koje je UAE napravila na polju  jačanja obrazovanja,l  kao i privlačenja velikih internacionalnih univerziteta koji su u  Abu Dabiju  uspostavili svoje prve prekogranične kampuse, mogu  bit koristan primjer za razvoj i budućnost obrazovanja u Crnoj  Gori- navedeno je u saopštenju.

Knežević  je, kako se ističe, zahvalio  ministru Mubarak al Nahijan na podršci koju daju inicijativama za jačanje obrazovanja u  Crnoj Gori, podsjećajući na naučnu posjetu studenta  generacije i Atlas stipendiste Filipa Markovića, koji  je u maju ove godine na poziv ambasadorke Hafse al Ulama i organizacije ambasade UAE posjetio univerzitete te zemlje, na čijem čelu je upravo ministar al Nahijan.

„Prilikom susreta bilo je riječi i o ekonomskoj saradnji Crne Gore i UAE, budući da je šeik bin Mubarak al Nahijan i predsjednik jedne od vodećih banaka Emirata „United Bank Limited“ , kao i finansijske grupacije  „Abu Dabi Group“,  koja je veliki investitor u Pakistanu u kojem posjeduje  banku i nekoliko vodećih telekom kompanija. Šeik al Nahijan je izrazio zainteresovanost za  ulaganje u Crnu Goru, a u tom kontekstu interesovale su ga informacije o privođenju kraju radova na Atlas kapital centru, prve velike investicije Emirata na Zapadnom Balkanu. Ministar je izrazio zahvalnost za čast koja je ukazana otvaranjem ulice u Podgorici sa imenom Šeika Zajeda, oca nacije UAE“,

Nakon Iftar večere, Knežević i Mubarak al Nahijan prisustvovali su i dobrotvornoj svečanosti  organizacije Crvenog polumjesec u  palati prestolonasljednika u Abu Dabiju, gdje su se susreli i sa njegovom ekselencijom šeikom Mohamedom, prestolonasljednikom i  zamjenikom vrhovnog komandanta vojske UAE. Događaju na dvoru prisustvovao je i diplomatski kor i visoke zvanice iz UAE.

12duskoknezevicok
Portal Analitika