Društvo

GOJKOVIĆ: Nadležni da efikasno istraže napad na Softića

2106Natasa-Gojkovicpozitivna
P
ozitivna Crna Gora najoštrije osuđuje napad na novinara Vijesti Tufika Softića i poziva nadležne organe  da sprovedu efikasnu istragu u pronalaženju odgovornih lica i počinioca, kako bi bili procesuirani i snosili krivičnu odgovornost zbog napada na novinara, saopštila je portparol Pozitvine Nataša Gojković.

GOJKOVIĆ: Nadležni da efikasno istraže napad na Softića
Portal AnalitikaIzvor

 

Ona navodi da je napad potrebno procesuirati tim prije što se „radi o već drugom napadu na Softića, zbog kojeg neprijatne posljedice trpi i njegova porodica i građani Berana“.

 

- Pozitivna Crna Gora  zahtijeva drugačiji odnos prema medijskim poslenicima koji se mora ogledati ne samo u slanju slatkoriječivih čestitki ili zahvalnica medijima, već omogućavanju   novinarima da nesmetano rade svoj posao. Jer suština demokratije jeste pravo na slobodu i slobodnu misao. Uz to, ovakvi vandalski napadi štete ukupnom društvenom ambijentu u Crnoj Gori i vlast konačno mora da učinkovitom akcijom pošalje poruku da su prijetnje, maltretiranje i nasilje nad novinarima apsolutno neprihvatljiv model ponašanja, koji mora biti sankiconisan – poručila je Gojković.

Portal Analitika