Kultura

"Lud za tobom" Danila Marunovića u Glavnom programu Sarajevo Film Festivala

0706underhill02
D
okumentarni film Danila Marunovića „Lud za tobom“, biće prikazan u okviru Glavnog programa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

"Lud za tobom" Danila Marunovića u Glavnom programu Sarajevo Film Festivala
Portal AnalitikaIzvor

- Posebno nam je drago da istaknemo da je ovo treća godina zaredom da se naši filmovi prikazuju u okviru glavnog programa SFF-a. To su bili „Posljednje poglavlje“ Nemanje Bečanovića, „Orkestar“ Pjera Žalice i „Sve to“ Branislava Milatovića, što čini produkcijsku kuću Artikulacija jednom od najuspješnijih produkcijskih kuća u regionu – ističu iz podgoričke producentske kuće Artikulacija koja je bila koproducent projekta.

Biće to prvo prikazivanje filma filma „Lud za tobom“ van Crne Gore, a u istoj selekciji takmiči se još 20 dokumentarnih naslova.

Podsjećamo, film „Lud za tobom“, čiju režiju i scenario potpisuje Danilo Marunović, prikazan je na ovogodišnjem Underhill Telekom Fest-u, gdje je osvojio glavnu nagradu Maslačak i žirija i publike.

Film se bazira na priči o Komanskom mostu - godinu dana prati način života štićenika ovog Zavoda. Na hiperealističan način, film se bavi najintimnijim segmentima njihovih života, a kroz različite situacije - komične, šokantne i tužne - junaci filma nam otkrivaju svoj drugačiji svijet, pararelan našem, uslovno rečeno „normalnom“.

Producenti filma „Lud za tobom“ su Ivan Đurović i Danilo Marunović, snimatelj Vlado Vučinić, dizajn zvuka uradio je Jovo Kljajić, a montažu Igor Bakić.

Film je producirala podgorička NVO Koala Production, dok je koproducent bila Artikulacija. Film je podržala Ambasada SAD u Crnoj Gori, a prijatelj filma je Prva banka. Partnersku logistiku projektu pružila je NVO Ekvista.

Portal Analitika