Društvo

SOFTIĆ: Bombaški napad nije bio pokušaj zaplašivanja već atak na moj život i imovinu

softic
D
efinitivno je da u pitanju nije bila šok bomba, kako je u prvi mah policija pretpostavljala, već je u pitanju razoran eksploziv trotil, kaže Softić.

SOFTIĆ: Bombaški napad nije bio pokušaj zaplašivanja već atak na moj život i imovinu
Portal AnalitikaIzvor

 

Novinar „Vijesti“ i „Monitora“ Tufik Softić kazao je da je sinoćni bombaški napad težak atak na njegov život i imovinu.

-Poslije uviđaja koji je jutros završen, definitivno sam siguran da ovaj napad nije bio obični pokušaj zaplašivanja, nego atak na moj život i imovinu. Definitivno je da u pitanju nije bila šok bomba, kako je u prvi mah policija pretpostavljala, već je u pitanju razoran eksploziv trotil koji na svu sreću nije otišao pod auto, već je bačen na 70 cm od vrata automobilia, rekao je Softić Portalu Analitika.

Prema njegovim riječima, velika je sreća što prilikom eksplozije u automobilu nije bilo nikoga.

-Samo 15 minuta prije eksplozije ja sam bio u automobili sa kćerkom. Dakle u pitanju je vrlo ozbiljan napad na mene, naveo je Softić.

On je istakao da ovoga puta, za razliku od prošlog napada iz 2007.godine, ne može da kaže na koga sumnja u smislu ko bi mogao da stoji iza napada.

- Definitivno mislim da je razlog napada-moje pisanje. Vidjećemo dalje što će biti oko toga. U posljednje vrijeme nije mi prijećeno, tako da ne mogu da pretpostavim ko bi mogao stajati iza napada, naveo je Softić.

Softić je prije šest godina, dok je bio saradnik “Republike” brutalno pretučen ispred svoje kuće u Beranama.

- Na žalost, napad iz 2007.godine nije rasvijetljen što je teška hipoteka za policiju ali i za mene jer mi stvara veliku neizvjesnost. Očekujem od policije hitne mjere da razriješi ove napade na mene, rekao je Softić.

Policija je sinoć obezbjeđivala Softiću porodičnu kuću, a Softiću je kazano da će mu kuća u narednih nekoliko dana biti pod policijskom zaštitom.

Portal Analitika