Abiznis

Radnici KAP-a blokirali kapiju fabrike

1208kap
O
ko 300 radnika Kombinata aluminijuma, kojima je omogućen odlazak u starosnu penziju, blokiralo je jutros kapiju fabrike zahtijevajući adekvatne otpremnine, prenose elektronski mediji.

Radnici KAP-a blokirali kapiju fabrike
Portal AnalitikaIzvor

Radnici ne dozvoljavaju izvoz aluminijuma iz Kombinata i, kako su najavili, tako će ostati sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi o kojima su i danas razgovarali sa stečajnom upravom, javlja TVCG.

Prema pisanju aegncije Mina-Business, pregovarački tim radnika saopštio je novinarima da ih je menadžment obavijestio da je danas prestao radni odnos za 166 radnika. Oni traže da se produži ugovor o radu svim zaposlenima još mjesec kako bi se u tom periodu precizno riješila vrijednost socijalnog programa, kao u slučaju radnika nikšićke Željezare.

Nezadovoljni radnici zahtijevaju da im se dostavi informacija pod kojim uslovima će im biti regulisana penzija, kao i da se onima kojima nije uplaćen beneficirani radni staž to učini u najkraćem vremenskom roku.

Radnici, njih 420, nakon izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju stekli su pravo za odlazak u penziju, s tim što 166 zaposlenih to može da uradi odmah, dok je za ostale uslov uplata 2,2 miliona eura beneficija.

Portal Analitika