Ostalo

IAAF će pomoći izgradu atletske staze u Podgorici

1208atletskisavez
K
ongresna delegacija ASCG, koju su činili predsjednik Milorad Vuletić i potpredsjednik Gojko Banjević, sastala se sa potpredsjednikom IAAF-a Sebastijanom Kouom, koji je ujedno i predsjednik Svjetske atletske fondacije za pomoć i razvoj atletike na njegov poziv.

IAAF će pomoći izgradu atletske staze u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz ASCG dostavljenom Portalu Analitika, razgovor se odvijao tokom drugog dana Svjetskog prvenstva u Moskvi, a teme su bile stanje i problemi crnogorske atletike, kao i mogućnosti i vidove pomoći IAAF-a Atletskom savezu Crne Gore.

- Sa naše strane veoma iscrpno sam upoznao potpredsjednika Koua o opštepoznatim problemima crnogorske atletike, da Glavni grad Podgorica nema atletsku stazu, kao i o tome da u tekućoj i narednoj godini očekujemo da budemo uključeni u projekat pomoći za razvoj školske atletike i pomoći u organizaciji značajnih manifestacija iz nadležnsti ove fondacije. Tokom našeg razgovora Kou je naglasio,da je zainteresovan da pomogne oko svih ovih manifestacija i programa, posebno oko izgradnje atletske staze u Podgorici. Tim povodom Kou bi bio spreman da posjeti Crnu Goru i obavi zvanične razgovore na najvišem sportskom i državnom nivou - istakao je predsjednik Vuletić, koji svaki trenutak u pauzama takmičenja na Svjetskom prvenstvu koristi da razmijeni iskustva sa zvaničnicima iz svijeta na temu oko unaprđenja i razvoja atletskog sporta u Crnoj Gori.

Portal Analitika