Region

Zbog kvara aviona 170 putnika provelo noć na dubrovačkom aerodromu

1208dubrovnik2
Z
bog kvara na avionu španskog avioprijevoznika Vueling, oko 170 ljudi noć sa subote na nedjelju provelo je na dubrovačkom aerodromu. Kako prenosi Index.hr, avion je trebalo da poleti u subotu oko 13.30 sati, a uzletio je tek juče u 18 sati.

Zbog kvara aviona 170 putnika provelo noć na dubrovačkom aerodromu
Portal AnalitikaIzvor

- Tačno je, 170 putnika koji su trebali da putuju iz Dubrovnika za Barselonu prespavalo je na aerodromu. Neki su se snalazili tako što su uzeli letove drugih kompanija kako bi došli do svojih domova. Vueling je za popravak kvara na avionu angažovao servisere Croatia Airlines-a koji su kvar otklonili u subotu popodne. Posada je u jednom trenutku ušla u avion i ukrcala putnike, ali nakon toga su ih iskrcali kazavši da avion nije siguran. Vuelnig je u nedjelju ujutro ponovno htio da putnici idu istim avionom za Barselonu, ali oni su to odbili - kazao je za DubrovnikNet.hr direktor dubrovačke zračne luke, Roko Tolić.

Tolić je naveo i kako je dubrovački aeordom učinio sve što je u njihovoj moći da olakšaju boravak putnika. Putnici su proveli noć na aerodromu, jer nigdje u Dubrovniku i okolini kompanija Vueling nije mogla da pronađe smještaj za 170 ljudi, budući da zbog špica sezone nema slobodnih kreveta. Posada abiona morala je prespava u Herceg Novom.

1208dubrovnikLjutiti putnici su bili prisiljeni da noć provedu na aerodromskim klupama u tranzitnoj zoni. Intervenisala je i policija, zbog povišenih tonova i napetosti među putnicima.

Jedan od putnika, Hoze Ligero, na svom je Twitter profilu izvještavao o tome što se događa na dubrovačkom aerodromu:

"Vueling je ostavio 167 putnika u tranzitnoj zoni aerodroma u Dubrovniku. Noć moramo da provedemo na terminalu. Nisu nam osigurali hotel".

Ligero, koji je putovao sa suprugom i dvoje male djece od četiri i sedam godina, sa svijetom je podijelio fotografije s dubrovačkog aerodroma: porodice s djecom u naručju, prekriveni ćebadima koje su dobili od aerodroma, spavale su na klupama u tranzitnoj zoni.

Putnici su se, osim na spavanje na aerodromu, putem Twittera požalili i na nedostatak informacija. Jedan od putnika, Karlos Tores, na svom profilu je napisao kako je posada aviona rekla da je bilo teško doći po njih u Dubrovnik, jer su imali slobodan dan.

Foto: index.hr

 

1208dubrovnik1
Portal Analitika