Kalač: Šteta od nevremena u Rožajama 300.000 eura

1208rozajebujice
N
evrijeme koje je preksinoć zadesilo Rožaje nanijelo je tom gradu veliku materijalnu štetu: Mjesna zajednica Balotići najviše je stradala, pa je oko 150 domaćinstava i dalje odsječeno od grada jer je kiša uništila put, potvrdio je predsjednik opštine Rožaje Nusret Kalač za Antenu M.

Kalač: Šteta od nevremena u Rožajama 300.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

- Ozbiljne padavine trajale su četiri sata. Najviše štete je u Balotićima, put je uništen, pola sela je potpuno ostalo bez komunikacije sa gradom, oko 150 kuća. Nijesam mogao da vjerujem da za tako kratko vrijeme može da nastane tolika i takva šteta. Štete ima i u MZ Barac, ali tamo nije ugrožena toliko komunalna infrastruktura koliko su ugrožene kuće. Poplavilo je oko 20 kuća; to su sve objekti za stanovanje i pretrpjeli su ozbiljne štete. Takođe u MZ Bandžovo brdo ugrožena je komunalna infrastruktura.

Kalač za podgorički radio kaže da se plaši da će nevrijeme koje je zahvatilo taj grad, donijeti još štete.

- Nije problem toliko šteta na putu dužine 14 km, koliko je ozbiljno poremećena situacija kada su u pitanju klizišta. Plašim se ozbiljnih događaja, jer klizišta koja su se pokrenula kojih nikada nije bilo mogu da ugroze domaćinstva.

Kalač dodaje da su ekipe su na terenu i za sada je procijenjeno preko 300.000 eura štete.

- Formirali smo četiri komisije koje su na terenu. Neke ozbiljnije i potpunije informacije imaćmo u narednih dan-dva. Prema sadašnjim podacima, procjena je da je samo na putnom pravcu ka Balotićima i djelimično u gradu, kada je posrijedi kanalizacioni sistem igradska rasvjeta, šteta više od 300.000 eura.

Portal Analitika