Ostalo

Bjelopoljci dominirali u trci na Crkvičkom polju

crkvickotrkauok
Pod pokroviteljstvom Opštine Plužine, Biciklistickog saveza Crne Gore i Eko naselja ,,JUGOSLAVIJA,, u organizaciji Biciklističkog kluba ,,PERUN,, iz Nikšića, održan je III ,,TROFEJ CRKVIČKO POLJE,, u MTB XCO za 2013. godinu.

Bjelopoljci dominirali u trci na Crkvičkom polju
Portal AnalitikaIzvor

Nastupilo je 47 takmicara iz 6 crnogorskih biciklistickih takmicara i jedan biciklista beogradskog ,,PARTIZANA,,. Takmičenje je odrzano u 10 kategorija od ,,pionira,, do ,,elite,,.

Iako nekompletni, bez predstavnika u tri kategorije i ovoga puta dominirali su biciklisti bjelopoljskog ,,CICLOMONTA,,. Bjelopoljci su osvojili čak 5 zlatnih i uz 2 srebrene i 3 bronzane medalje, okitili se sa 10 sportskih odličja.

Trka na Crkvičkom polju bila je ispit trenutne forme crnogorskih biciklista pred Balkanski šampionat koji ce se ove godine održati u bugarskom planinskom centru Pomporovo.

Odličnu formu i ovoga puta je potvrdio Demir Mulić ubjedljivom pobjedom u Kategoriji ELITE/UNDER- 23,,.

Mladi Bjelopoljac ove godine ne zna za poraz na takmičenjima u Crnoj Gori a vrijedne pobjede ostvatio je na trkama u Srbiji i Bosni i Hercegovini u kategoriji ,,UNDER – 23,,.

Dobru formu potvrdio je Nikšićanin Boban Despotović sigurnom pobjedom u Kategoriji ,,JUNIORI,,, kao i Nikolina Despotović koja nije imala konkurenciju, ali je postigla dobro vrijeme. Selektor Borisav Marković može računati i na Kadeta Miliju Gojaka dok za ostale potencijalne reprezentativce Crne Gore za nastup na Šampionatu Balkana u MTB-u predstoje ozbiljni treninzi u narednih mjesec dana.

Svi oni će imati priliku da dobru formu potvrde na zajedničkom maratonu sa reprezentativcima Srbije koji će se 8. septembra održati na Zlatiboru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika