Abiznis

Veće interesovanje za rafting nego prošle godine

11raftingok
P
osjećenost kampova i etno sela koji nude usluge raftinga u Crnoj Gori, kako tvrde njihovi vlasnici, bolja je nego prošle godine, iako zakonska regulativa koja uređuje tu oblast još nije zaživjela.

Veće interesovanje za rafting nego prošle godine
Portal AnalitikaIzvor



Vlasnik etno sela Grab, Veljko Vujanović, rekao je agenciji Mina-business da je posjećenost u tom kampu bolja nego u istom periodu prošle godine.

»U kampu Grab je najveći broj posjetilaca iz zapadne Evrope s obzirom da su u ponudi višednevni programi aktivnog odmora, kao što su rafting, kanjoning, hidrospid, kanuing, kajaking«, kazao je Vujanović.

On smatra da je posjeta u odnosu na prošlu godinu bolja i kod drugih kolega koji se bave raftingom.

»Pored toga, velika je posjeta i organizovanih grupa koje dolaze sa crnogorskog primorja«, dodao je Vujanović.

Prema njegovim riječima, cijena raftinga u etno selu Grab se nije mijenjala već devet godina i iznosi 44 EUR.

»Sa ručkom ležaj u bungalovima je 5,5 EUR, a u sobama 15 EUR. Organizovanim grupama dajemo popust od deset do 20 odsto«, precizirao je Vujanović.

On je saopštio da se pod pritiskom agencija sa primorja cijene raftinga kao jednodnevnog izleta neprestano snižavaju što rezultira smanjenjem kvaliteta pružanja te usluge, a i bezbjednosti u smislu opreme za rafting.

Vujanović je, komentarišući neke od barijera sa kojima se pružaoci usluga raftinga suočavaju, rekao da je Zakon o raftingu prepun manjkavosti i barijera i da nije mogao zaživjeti ni ove godine.

»Očekujemo njegove izmjene po završetku sezone, kako su nam obećali iz Ministarstva održivog razvoja i turizma«, rekao je Vujanović.

Prema njegovim riječima, inspekcije koje su bile vrlo učestale nijesu imale za cilj suzbijanje sive ekonomije već prikupljanje što više sredstava naplatom kazni.

»Putna infrastruktura u području Šćepan polja i Brštanovice je na najnižem nivou i predstavlja veću opasnost od samog raftinga. Sa strujom i vodovodom i kanalizacijom je slično i zvuči prosto nevjerovatno da lokalna uprava, a i država, nije odlučila u posljednjih deset godina da uloži jedan cent u tom pravcu«, zaključio je Vujanović.

Portal Analitika