Zanimljivosti

Neboder od 47 spratova - bez lifta!

1108intempo
I
mpozantni spojeni tornjevi In Tempo u Benidormu, u Španiji, visoki su 200 metara, građeni su kao "vizija budućnosti" i znak španskog izlaska iz krize, prenose mediji u regionu.

Neboder od 47 spratova - bez lifta!
Portal AnalitikaIzvor

Sa svojih 47 spratova, najavljivani su kao nova najviša stambena zgrada u Evropi. Ali, ono što je sad privuklo pažnju jeste činjenica da su projektanti pri konstruisanju luksuznog projekta napravili ogroman propust. Naime, na gornjim spratovima "zaboravili" su da ostave mjesto za lift, piše Inquisiter, a za njega sada, kad je zgrada u završnoj fazi, više nema mjesta!

Ovaj problem postoji već neko vrijeme, ali tek je ovih dana dospio u javnost, kad se saznalo da je u samo prvih 20 spratova ogromne građevine predviđen prostor za liftove, pa je tako In Tempo umjesto simbola izlaska iz krize postao - simbol krize u Španiji. Španski mediji prenose da je do ovakvog propusta došlo zato što je originalno građevina trebalo da ima 20 spratova. U prepravljanju planova, ambiciozni arhitekti jednostavno su zaboravili na liftove. Odgovorni su u međuvremenu dali ostavke.

Foto: index.hr

Portal Analitika